Kauno vairuotojai juokiasi: pasiklydo (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojai juokiasi: pasiklydo (papildyta)

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Penktadienį apie vidurdienį netoli IX forto užfiksuotas neįprastas vaizdas. Kauniečiai pastebėjo Latvijos policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtą ekipažą.

„Opel“ markės automobilis ryškiai mėlynomis, geltonomis ir pilkomis juostomis su latviškais valstybiniais registracijos numeriais užfiksuotas A1 magistralėje važiuojant nuo Klaipėdos, greta stotelės „Devintas fortas“. Šis ženklinimas Latvijos policijoje, beje, buvo įvestas tik pernai lapkritį.

„Pasiklydo pareigūnai“, – juokavo ekipažą įamžinęs vairuotojas. Kauniečiai svarstė, kad Lietuvos policija bendradarbiauja su braliukais latviais.

Ekipažo šoną žymi užrašas „Mūsu darbs – Jūsu drošībai“ – „Dirbame jūsų saugumui“ / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Visgi tolimas Latvijos policininkų nuklydimas nuo pasienio žmones gerokai nustebino. Vairuotojai spėliojo, kad gali vykti kokie nors mokymai, varžybos, esą panašiai Lietuvos greitosios medicinos pagalbos brigada anksčiau buvo pastebėta Suvalkuose.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad užsienio kolegos greičiausiai atvažiavo su tikslu, tačiau jokios bendros priemonės su Lietuvos policija šiuo metu nevykdomas.

Pašnekovas pažymėjo, kad kitų šalių pareigūnai Lietuvos teritorijoje gali nutolti iki 100 km nuo savo valstybės sienos, tad latvių apsireiškimas Kaune gana keistas. „Gal atvyko kažką paimti, atvežti“, – spėjo budintis pareigūnas.

Papildyta

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė patikslino, kad iš esmės užsienio pareigūnai kitos valstybės teritorijoje gali važiuot kiek tinkami.

Nors tikslių kelionės motyvų J. Kazragytė pripažino nežinanti, jos teigimu, šie Latvijos pareigūnai galėjo pro Kauną važiuoti iš tarptautinio policijos konkurso Palangoje, kuriame dalyvavo Latvija ir Estija, arba vykti į kitas varžybas Alytuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA