Kaune prasidėjo tris dienas truksianti rudens mugė | Kas vyksta Kaune

Kaune prasidėjo tris dienas truksianti rudens mugė

R. Tenio nuotr.

Penktadienį būriai kauniečių sugužėjo į Senamiestį, kur atidaryta „Kauno mugė – Ruduo 2019“. Tradicinėje mugėje bus galima ne tik iki soties prisiragauti rudens gėrybių, bet ir pasižiūrėti įvairių atlikėjų pasirodymus, patiems sudalyvauti atvirose veiklose.

Kaip praneša organizatoriai, mugė penktadienio rytą atidaryta ralio „Aplink Lietuvą 2019“ Lietuvos respublikos prezidento taurei laimėti startu. Ir profesionalai, ir mėgėjai, ir negalią turintys sportininkai išskirtiniuose automobiliuose tapo akiai malonia ir azartą kurstančia įžanga į trijų dienų mugę.

Dar vienas netikėtumas lankytojams – šeštadienį vyksiančios „Drakono valčių“ irklavimo varžybos. Senojoje Nemuno prieplaukoje visą šeštadienį jėgas bandys irkluotojų komandos, varžybų organizatoriai žada kvapą gniaužiantį reginį.

Veiksmo netrūks ir Vilniaus gatvėje, kur žiūrovus ir praeivius kvies gatvės meno festivalis, esantis tarptautinio kultūrinio bendradarbiavimo projekto „CreArt“ dalimi. Vilniaus ir Daukšos gatvių sankryžoje įrengtoje scenoje vyks jaunųjų atlikėjų ir muzikantų pasirodymai.

Tuo metu vizualaus, performatyvaus meno pasirodymus surengs jaunieji kūrėjai neseniai duris atvėrusioje, tačiau jau kauniečių pamėgtoje erdvėje – Kauno švč. Sakramento bažnyčioje. Vienas čia pasirodysiančių kūrėjų – tarpsritinio meno atstovas, garso menininkas Hugo Paquete iš Aveiro (Portugalija).

Trijų dienų mugės programa / „Kauno mugė“ nuotr.

Bene pagrindiniu šeštadienio akcentu taps masinė Muaythai Tailando bokso treniruotė, vyksianti Kauno rotušės aikštėje, kurios tikslas –susivienyti prieš smurtą.

Norintiems susipažinti su šiuolaikine lietuvių kūrėjų kūryba, visas tris dienas prie Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos bus atviras Dizaino paviljonas, kuriame originaliausi dizaineriai mugės lankytojams pristatys drabužius, aksesuarus, juvelyrikos dirbinius.

Mugės lankytojus šokdins tautiniai ansambliai, vaikų muzikinės grupės, savo pasirodymus surengsiantys Rotušės aikštėje pastatytoje scenoje. Mažiausiųjų laukia nuotykių kupina Kakės Makės pramogų erdvė prie Kauno pilies ir atrakcionai greta rotušės.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad visą savaitgalį dėl rudens mugės bus ribojamas eismas Rotušės aikštėje. Daugiau apie pakeistą eismo tvarką skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA