Miegantis dvimetis Kauno darželyje sukėlė paniką: auklėtoja bėgo net į tėvų namus | Kas vyksta Kaune

Miegantis dvimetis Kauno darželyje sukėlė paniką: auklėtoja bėgo net į tėvų namus

delfi.lt 2019/09/04 21:04
R. Tenio nuotr.

Antradienį ant kojų buvo sukeltos visos tarnybos kai buvo gautas pranešimas apie iš darželio „Pagrandukas“ dingusį dvimetį. Galiausiai paaiškėjo, kad berniukas ramiausiai miega pietų miego. Kuriozinė situacija sukėlė labai daug streso tiek tėvams, tiek darželio darbuotojams – berniuko ieškota apie pusantros valandos, o didžiausia atsakomybė šioje situacijoje krenta ant grupės auklėtojos pečių.

Prie pensinio amžiaus artėjanti auklėtoja gerai pažinojo berniuką, nes grupėje jis jau antrus metus. Tiesa, auklėtojos pagalbininkė grupėje dirba vos kelios dienos.

Įprasta, kad kai kurie tėveliai savo mažylius rugsėjo pradžioje pasiima iki pietų miego – taip atsitiko ir šį kartą. Keli vaikai buvo paimti anksčiau ir tai, matyt, suklaidino garbaus amžiaus auklėtoją. Kol kas neaišku, kaip moteris nepastebėjo, kad vaikas grupėje.

Kol visi pedagogai ėmė ieškoti neva dingusio vaiko, auklėtojos padėjėja vaikus suguldė pietų poilsiui.

Visas darželis ieškojo vaiko, o grupės auklėtoja išskubėjo į tėvų namus – čia neradus vaiko kilo panika. Dar bandyta skambinti vaiko artimiesiems, ar tikrai niekas jo nepaėmė – tačiau atsakymas buvo neigiamas. Tada auklėtoja iškvietė policijos pareigūnus.

Visą šį laiką berniukas ramiai miegojo savo grupėje.

Kokios nuotaikos šiandien darželyje? – DELFI paklausė darželio pagrandukas vadovės Vidos Bakutienės.

– Streso tikrai buvo labai daug. Esmė, kad tėvai vaikus atveda kada nori ir pasiima kada nori. Jie turi tokią teisę. Keli vaikai jau buvo paimti, o auklėtoja, net nežinau kaip, susiskaičiavo, kad jai vieno vaiko trūksta. Tada kilo panika – visi lakstė, ieškojo, atėjo į grupę pavaduotoja.

Kitas dalykas, kad auklėtojos padėjėja yra visiškai nauja ir vaikų nepažįsta. Jai paliko vaikus pamaitinti ir paguldyti. Ji pamaitino ir paguldė. Kiekvieno vaiko buvo klausiama vardo, tačiau yra vaikų, kurie tyli ir nesako. Šeimininkė jų vardų nežino ir gavosi toks kuriozas. Tiesiog keli vaikai buvo paimti ir ji neteisingai susiskaičiavo.

Jei auklytė būtų pažinusi vaikus, tokios situacijos nebūtų – ji tiesiog visus vaikus suguldė.

– Tai berniukas šios situacijos metu ramiai miegojo savo lovoje?

– Taip, nes jį paguldė auklėtojos padėjėja. Auklėtojai pasirodė, kad vieno vaiko nėra. Aš dar iki šiol nesuprantu, kodėl taip atsitiko. Ji su tuo vaiku jau antrus metus dirba ir visuomet jį vedžiodavo už rankos ir jai pasirodė, kad to vaiko nėra.

Paieška vyko pagal patvirtintą algoritmą. Pirmiausia ieškojome patalpose, grupėse, salėje, teritorijoje. Kai neradome taip ilgai, tai logiškai mąstant jį kažkas turėjo pamatyti. Mes ieškojome jo apie pusantros valandos.

Auklėtoja buvo šoke, nubėgo į namus ir ten nerado. Galvojome, gal tėvai nesusitarę ir kažkuris paėmė. Kartais būna, kad tėvai tiesiog pašaukia vaikus ir nepraneša auklėtojai, kad pasiėmė. Visko pasitaiko. Kai nerado namuose, tai auklėtoja pranešė policijai.

Mes jau šiandien pakartotinai susikvietėme pedagogus ir dar kartą aptarėme situaciją. Problemų kyla ir dėl tos laisvės, kurios dabar daug – vaikus pasiima, atveda. Aš visą laiką esu už laisvę, bet tada reikia prisiimti atsakomybę.

– Galbūt reikėtų griežtinti taisykles tėvams?

– Matote, tos taisyklės yra, bet vieni jas vykdo, kiti – ne. Dėl saugumo mes esame viską padarę. Vienintelis dalykas, kad varteliai yra nerakinami. Nors patys tėvai sakė, kad tas vaikas nebūtų atidaręs lauko durų. Maža ką, gal kažkas kitas atidarė.

Tai didelė pamoka mums, kad taip gali atsitikti. Tai auklėtojos atsakomybė. Žinote, šiais laikais auklėtojos labai stresuoja, spaudoje skaitome įvairias situacijas ir ji, matyt, labai išsigando. Ji pas mus labai ilgai dirba.

Kol kas nežinau, kas laukia auklėtojos. Aš dar pati noriu ramiai situaciją įvertinti. Ji tai padarė iš streso ir per anksti sukėlė paniką.

Vaikas iš šios grupės dabar perkeltas į kitą, kad tėveliams būtų ramiau.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA