Kaune vyko draugiškas policijos reidas: apdovanojo pavyzdingiausius | Kas vyksta Kaune

Kaune vyko draugiškas policijos reidas: apdovanojo pavyzdingiausius

Lietuvos kelių policijos nuotr.

Kaip skelbia Lietuvos kelių policija, rugpjūčio 22 dienos vidurdienį Lietuvos policija trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose išsiruošė į draugišką projekto „Švarus vairuotojas“ reidą.

Pareigūnai skatino vairuotojus būti ypač budriais, kai moksleiviai sugrįš į gatves. O su tėvais keliaujančius vyresnius vaikus kvietė pasitikrinti, ar šie jau pasiruošę sėsti į priekinę automobilio sėdynę be papildomų saugos priemonių. Per vieną popietę buvo apdovanota pusantro šimto pavyzdingų vairuotojų, kurie užtikrina maksimalų vaikų saugumą kelyje ir visus metus laikosi Kelių eismo taisyklių.

Rugsėjį keliuose nukentėjo 67 vaikai

Prasidėjus naujiems mokslo metams Lietuvos policija vairuotojų prašo būti ypač budriems. Nors kasmet šiuo laikotarpiu sustiprinama eismo dalyvių kontrolė, eismo įvykių skaičius išlieka gana aukštas – 2018 m. rugsėjį jis siekė 337. Maždaug kas penktame eismo įvykyje nukentėjo vaikai. Lyginant su kitais praėjusių metų mėnesiais, tik gegužę ir birželį įvyko daugiau avarijų, kuriose nukentėjo vaikai.

„Kasmet pastebime, kaip artėjant rudeniui gatves užpildo intensyvėjantys automobilių srautai. Budrumo reikalauja ir pėstieji eismo dalyviai, o ypač į pirmąsias pamokas išsiruošę moksleiviai. Policijos pareigūnams tai ypač intensyvus metas, nes siekdami užtikrinti vaikų saugumą, sustipriname visą eismo dalyvių kontrolę. Tačiau svarbu, kad teigiamą pavyzdį demonstruotų ir patys vairuotojai – suprasdami ir įvertindami iki šiol savarankiškai eisme nedalyvavusių mažųjų pėsčiųjų įgūdžius“, – teigia Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininko pavaduotojas Algimantas Petronis.

Anot pareigūno, ne mažiau svarbus ir tėvų požiūris į saugų vaikų vežimą automobilyje. Siekdami priminti apie Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kuriais turėtų vadovautis vaikus vežantys vairuotojai, pareigūnai tikrino, ar naudojamos tam specialiai skirtos kėdutės, ar jos tinkamai pritvirtintos, ar teisingai pasirinkta jaunojo keleivio vieta automobilio salone. Kartu su vairuotojais keliaujantys vaikai buvo kviečiami išlipti iš automobilio ir prie tam skirto vaizdingo prietaiso pasimatuoti, ar jau yra pasiruošę iškeisti galinę automobilio sėdynę į priekinę.

Apdovanoti pavyzdingiausi

Tradiciškai iniciatyvos organizatorius Lietuvos kelių policijos tarnyba vairuotojus kvietė pasitikrinti savo vairavimo istoriją, o iniciatyvos socialiniai partneriai „Švaros broliai“ ir „Bolt“ pavyzdingiausius apdovanojo prizais ir įteikė „Švaraus vairuotojo“ ženklą.

„Artėjant rugsėjui imame ypač rūpintis savo vaikų saugumu, tačiau reikia prisiminti, kad tai vienodai svarbu visus metus. Turime ne tik laikytis Kelių eismo taisyklių, bet ir rodyti teigiamą pavyzdį savo vaikams bei aplinkiniams. Mūsų elgesys kelyje, rūpiniminasis vienas kitu, o taip pat ir savo automobiliu, yra svarbi mūsų kultūringumo išraiška“, – teigia „Švaros brolių“ vykdomasis direktorius Donatas Voveris.

Kitas iniciatyvos socialinis partneris – pavežėjimo platforma „Bolt“ pastebi, kad prasidėjus naujiems mokslo metams vaikų vežimas į mokyklą tampa iššūkių skubantiems ir ypač užimtiems tėvams.

„Kiekvieną rugsėjį kelionių į švietimo įstaigas skaičius pasiekia visų metų piką. Vis dėlto, ir visus metus klientai labiausiai vertina tai, kad į mokyklas, būrelius, muziejus ir išvykas juos gali nuvežti pavežėjas, o ne taksistais „įsidarbinę“, dažnai tarp kelių darbų ir krūvos kasdienių rūpesčių žongliruojantys tėvai“, – teigia Andrius Pacevičius, „Bolt“ vadovas Lietuvoje.

„Švaraus vairuotojo“ iniciatyva – tai pirmasis projektas Lietuvoje, kuriuo siekiama pagerbti pavyzdingus vairuotojus. Šiandien vyko jau 11 – asis draugiškas reidas. Nuo projekto pradžios reidai išsiplėtė į tris didžiuosius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną ir Klaipėdą. Per visą iniciatyvos gyvavimo laikotarpį apdovanota maždaug 900 vairuotojų. Iki metų pabaigos tikimasi šį skaičių padidinti iki 1300.

„Švarus Vairuotojas“ – tai pavyzdingas vairuotojas, kuris per pastaruosius metus nepažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimų, savo pavyzdingu elgesiu kelyje puoselėja eismo saugumą ir skatina kitus eismo dalyvius drausmingai dalyvauti eisme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA