Kauną skalbiantis lietus vėl stabdo darbus Žemaičių gatvėje: ar spės užbaigti iki rugsėjo? | Kas vyksta Kaune

Kauną skalbiantis lietus vėl stabdo darbus Žemaičių gatvėje: ar spės užbaigti iki rugsėjo?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žemaičių gatvė yra viena iš svarbesnių arterijų, jungiančių miesto centrą su Savanorių prospektu. Dėl jos rekonstrukcijos miesto centrą paralyžiuojančios transporto spūstys atėjus rudeniui bus dar didesnės – visos gatvės atvėrimas eismui atidėtas į rugsėjo vidurį.

Šiuo metu Žemaičių gatvėje – pats darbų karštymetis, suvaryta technika skuba darbuotis, kol tam palankios oro sąlygos. Tiesa, Kauną karts nuo karto „skalbiančios“ vasaros liūtys – labai nepalankios sudėtingiems kalno tvarkymo darbams, o žadamas lietingas oras visą šį trečiadienį nuteikia dar pesimistiškiau.

„Liūčių metu vanduo ne kartą plovė šlaitą, kurį ir vėl teko atstatinėti, bei trukdė kitiems darbams. Tai sukliudė planams darbus baigti anksčiau“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sako Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Žemaičių gatvėje šiuo metu atliekami itin svarbūs darbai, po kurių viliamasi bus sustabdyti stipresnių liūčių metu nuolat įvykstantys potvyniai kalno apačioje, dažnai užliejantys K. Donelaičio gatvę ir atnaujintą Laisvės alėją. Tarp vykdomų darbų – buities ir lietaus nuotekų sistemų atskyrimas, gatvės ir šaligatvio pagrindų įrengimas, naujo asfalto dangos paklojimas, naujų šaligatvių ir apšvietimo įrengimas.

Tiesa, darbų terminai, kaip jau įprasta Kaune, gerokai vėluoja. Praeitų metų liepą buvo žadama, kad Žemaičių gatvės rekonstrukcija prasidės pernai rugsėjį, o bus užbaigta iki 2019 metų pavasario pabaigos. Tačiau didieji darbai prasidėjo tik šių metų birželį, kuomet gatvėje buvo uždarytas eismas. Vasaros pradžioje skelbta, kad gatvė vėl bus atverta automobiliams iki rugpjūčio pabaigos.

„Iš tiesų Žemaičių gatvės rekonstrukcija vyksta pilnu tempu ir iki rugsėjo 1 dienos planuojama eismą atverti Žemaičių gatvės dalyje nuo Savanorių prospekto iki Aušros gatvės, o likusią dalį iki K. Donelaičio gatvės rangovai planuoja užbaigti rugsėjo mėnesio viduryje, jeigu tik leis oro sąlygos, – teigia savivaldybės atstovas A. Pakalniškis. – Kauniečių atsiprašome už nepatogumus, o rangovą raginame kuo greičiau užbaigti rekonstrukciją.“

Pilnai užbaigti Žaliakalnį su miesto centru jungiančios gatvės rekonstrukciją planuojama iki šių metų pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA