Žinomuose festivaliuose – tikra narkotikų puota | Kas vyksta Kaune

Žinomuose festivaliuose – tikra narkotikų puota

BNS 2019/08/20 21:44
Asociatyvi / D. Beržinio nuotr.

Policija pradėjo 18 ikiteisminių tyrimų dėl narkotikų pas festivalių „Yaga“ ir „Karklė“ dalyvius, BNS informavo Policijos departamentas.

Šie festivaliai vyko Varėnos ir Klaipėdos rajonuose rugpjūčio viduryje.

Per „Karklės“ festivalį pradėta 15 tyrimų dėl galimo disponavimo narkotinėmis medžiagomis, į policijos įstaigą pristatyta 18 asmenų. Pas pažeidėjus rasta augalinės kilmės medžiagų, tablečių ir miltelių.

Pas pramogautojus rasti įvairūs narkotikų kiekiai – nuo vienos suktinės ar pusės tabletės iki 88 tablečių vienoje palapinėje. Policijai daugiausiai įkliuvo 19–23 metų asmenys.

Pareigūnai sučiupo 1998 metais gimusį vyrą, jis palapinėje laikė dėžutę su keturiais folijos suktinukais, taip pat rastas lagaminas, kuriame tarp drabužių aptiktos į maistinę plėvelę susuktos 88 tabletės, įtariama, jog tai narkotikai.

Narkotikų rasta ir už automobilio gaubto. Tarnybinis šuo policininkams parodė, kad transporto priemonėje gali būti narkotikų.

Apžiūrėjus automobilį, už variklio gaubto rastas paketas su baltos spalvos milteliais bei aštuoni folijos lankstinukai su augalinės kilmės medžiaga. Apžiūros metu pas 1998 metais gimusį automobilio vairuotoją aptiktas plastikinis buteliukas, jame buvo maišelis su baltos spalvos milteliais bei pusė žalios tabletės – įtariama, jog tai narkotinės medžiagos.

Tuo metu „Yaga“ festivalio metu sulaikyti trys asmenys, jų atžvilgiu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, pradėti ikiteisminiai tyrimai. Visi pažeidėjai – iki 30 metų.

Per festivalį sulaikytas ir didelį kiekį narkotikų turėjęs vyras. 2000 metais gimęs pramogautojas su savimi turėjo 69 paketėlius, įtariama, narkotinių medžiagų.

Policija teigia, kad šio festivalio metu viešosios tvarkos pažeidimų nenustatyta.

„Pastebimas viešosios tvarkos pažeidimų sumažėjimas, sulaikoma mažiau asmenų, turinčių narkotinių medžiagų“, – tvirtinama BNS atsiųstame komentare.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA