Prisistatė nauja Respublikinės Kauno ligoninės vadovė | Kas vyksta Kaune

Prisistatė nauja Respublikinės Kauno ligoninės vadovė

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Respublikinėje Kauno ligoninėje darbą pradėjo nauja generalinė direktorė doc. dr. Diana Žaliaduonytė, laimėjusi Sveikatos apsaugos ministerijos konkursą. D.Žaliaduonytė pakeitė ligšiolį RKL generalinį direktorių doc. dr. Liną Vitkų, ligoninei vadovavusį nuo 2013 m.

[galerija kiek=”4″]

Ligoninės kolektyvui naująją vadovę prisistatė sveikatos apsaugos viceministrė Lina Jaruševičienė. RKL bendruomenei 42 m. D.Žaliaduonytė trumpai papasakojo apie save. Ji – Kaune gimusi, augusi, baigusi biomedicinos studijas dviejų vaikų mama, 12 metų dirbo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno klinikose, turi daugiau nei penkerių metų administracinio darbo patirties, yra LSMU docentė.

Po studijų LSMU D.Žaliaduonytė įgijo daktaro laipsnį. Yra parašiusi per 100 mokslo publikacijų, prisidėjusi prie mokomosios literatūros kūrimo, skaito pranešimus tarptautinėse konferencijose ir kongresuose, dalyvauja biomedicininiuose projektuose.

“Norėčiau į Respublikinę Kauno ligoninę pritraukti daugiau mokslo medicinos”, – kalbėjo naujoji generlinė direktorė ir pabrėžė, kad ligoninei būtina benradarbiauti su LSMU.

Dėmesys pacientui, greitos ir kokybiškos paslaugos, profesionalumas, skaidrumas, geri ligoninės rodikliai. Tokius prioritetus vardijo D.Žaliaduonytė, kalbėdama apie savo, kaip RKL vadovės, siekius.

Ji paminėjo ir apie glaudesnį bendradarbiavimą su kitomis Kaune veikiančiomis ligoninėmis: LSMU Kauno klinikomis, Kauno klinikine ligonine. Su pastarąja, pasak D.Žaliaduonytės, būtų galima jungti besidubliuojančias paslaugas ir planuoti integraciją į vieną tinklą.

Karjerą D.Žaliaduonytė pradėjo dirbdama LSMU Kauno klinikų gydytoja kardiologe – asistente, vėliau dirbo šios ligoninės Kardiologijos klinikos Kardiologinės diagnostikos skyriaus vadove, buvo Lietuvos kardiologų draugijos Širdies nepakankamumo darbo grupės vadovė. Prieš tapdama RKL generaline direktore, D.Žaliaduonytė vadovavo Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Širdies nepakankamumo ir ydų skyriui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA