Lenktynių trasoje „Nemuno žiedas“ – jaunimui skirta stovykla | Kas vyksta Kaune

Lenktynių trasoje „Nemuno žiedas“ – jaunimui skirta stovykla

Organizatorių nuotr.

Vienintelėje Lietuvos žiedinių lenktynių trasoje „Nemuno žiedas“ rugpjūčio 21–22 dienomis bus organizuojama stovykla jaunuoliams. Per dvi dienas vaikai susipažins su įvairiomis techninio sporto šakomis, dalyvaus įvairiose varžybose bei turės galimybę patys tapti konstruktoriais – sumontuoti skraidantį lėktuvą.

[galerija kiek=”4″]

„Kiekvienais metais plečiame veiklą ir demonstruojame, jog „Nemuno žiedas“ nėra vien žiedinių lenktynių trasa. Pavasarį sulaukėme daugybės dalyvių šeimų dienoje, o dabar pirmą kartą organizuojame renginį išskirtinai vaikams bei paaugliams. Norime prisidėti prie jų ugdymo, supažindinti su automobilių sporto bei aviacijos įdomybėmis“, – teigia „Nemuno žiedą“ valdančios įmonės vadovas Arūnas Samochinas.

Užimti abi dienas

Stovyklos trukmė – 2 dienos, tačiau veikla numatoma itin intensyvi. Atvykę 21 dieną ryte, tik vakare vaikai grįš į viešbutį Kačerginėje, o 22 d., vos atsikėlę ir papusryčiavę, vėl keliaus į „Nemuno žiedą“, iš kur juos vakare pasiims artimieji.

Per šį laiką vaikai spės sukonstruoti aviamodelį bei sudalyvauti varžybose, kurių nugalėtojų lauks specialūs prizai, o patį aviamodelį jaunuoliai galės pasilikti atsiminimui. Į trasą bus atgabentas aviasimuliatorius: kiekvienas dalyvis galės išbandyti savo jėgas lėktuvo piloto kabinoje.

Pasirodymus surengs 39 kartus Lietuvos čempionu tapęs Donatas Paužuolis, kuris taip pat papasakos apie radijo bangomis valdomų lėktuvų ypatybes – jų konstravimą, tobulinimą, konkurenciją tarptautinėse varžybose bei kriterijus, už kokius skrydžio triukus gaunami taškai.

„Aviamodelis yra pirmas jaunimo pažinties su aviacija žingsnis. Pradėjus nuo paprasto popierinio lėktuvėlio, dažnai pereinama prie didesnių, sudėtingesnių radijo bangomis valdomų modelių. Kitas laiptelis – didžioji aviacija, nemažai jaunuolių susidomi šia sritimi. Aviamodeliavimas gali būti savaitgalinis malonumą teikiantis hobis, tačiau kai kuriems jis pamažu perauga į sportinę veiklą ar netgi kasdienį darbą“, – pasakoja D. Paužuolis.

Akrobatiniam skraidymui bus skirta dar viena stovyklos dalis. Vaikai galės savo rankomis ir kojomis išbandyti dalį fizinio pasirengimo pratimų, kuriuos atlieka akrobatinio skraidymo lėktuvų pilotai.

Apkrovos tokiuose lėktuvuose yra gerokai didesnės nei „Formulėje 1“, todėl ir atitinkamas fizinis pasiruošimas yra būtinas. Fizinio pasirengimo pratimus vaikams parodys instruktorius Žilvinas Lidžius, o vėliau virš Kačerginės „Nemuno žiedo“ jis vieninteliu Lietuvoje „Extra 300“ lėktuvu pademonstruos ir patį akrobatinį skrydį.

Pasakos apie karjeros galimybes

Automobilių sportui stovyklos metu bus skirtas ne mažesnis dėmesys. „Nemuno žiedo“ trasos teritorijoje įrengtas pramoginis kartodromas, tad stovyklos dalyvius lenktynininkas Edvardas Grabliauskas supažindins su gokarto technine konstrukcija – varikliu, pavarų dėže, važiuokle bei kitais komponentais, kurių tikslus išdėstymas šiuos nedidelius modelius daro tokiais greitais ir gerai valdomais. Susipažinę su gokartais, vaikai patys sės prie vairo ir dalyvaus lenktynėse, o nugalėtojų lauks specialūs prizai.

Analogiška programa numatyta ir kitoje „Nemuno žiedo“ pusėje, kur įrengta bagių trasa. Jaunuoliai susipažins su šiomis transporto priemonėmis, sužinos apie svarbiausias jų savybes – prošvaisą, amortizatorių eigą, variklio galingumą. Vėliau dalyvaus varžybose unikalioje trasoje, kurios paviršiuje – kelios skirtingos dangos, nuo kieto grunto ar didelės balos iki minkšto smėlio.

Paaugliai jau pradeda svarstyti apie savo ateitį, tad „Nemuno žiede“ vyksiančioje stovykloje bus pravesta paskaita apie karjeros galimybes automobilių sporto ar aviacijos srityse: jas pristatys drifto renginių organizatorius Linas Ramoška bei įmonės „Sportinė aviacija“ atstovas.

Stovykloje laukiami vaikai nuo 7 iki 16 metų, jie bus skirstomi į dvi amžiaus grupes – užsiėmimai pritaikyti pagal jų poreikius. Stovykloje nėra skirstymo tarp vaikinų ir merginų – ji skirta visiems, besidomintiems aviacine ir automobilių technika.

Registracijos nuorodą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA