Netoli Kauno atvyks keli šimtai prancūzų karių | Kas vyksta Kaune

Netoli Kauno atvyks keli šimtai prancūzų karių

BNS, Lietuvos kariuomenės inf. 2019/07/14 21:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip praneša BNS, Prancūzija į Lietuvoje veikiantį tarptautinį NATO batalioną kitąmet atsiųs apie 300 karių – tai sekmadienį paskelbė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje. NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė yra dislokuota Rukloje, Kauno apskrityje.

NATO daliniai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje įkurti 2017 metų pradžioje, reaguojant į Rusijos agresiją Ukrainoje ir karinį aktyvumą Baltijos jūros regione.

Batalionui Lietuvoje vadovauja Vokietija, kitos šalys karius atsiunčia tam tikram laikui. Nuo dislokavimo pradžios kartu su Lietuvos kariais rotuodamiesi jau yra treniravęsi per 8 tūkst. karių iš devynių NATO valstybių – Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Čekijos, Islandijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos.

Naujienų agentūra BNS nurodė, kad tai bus antroji Prancūzijos karių misija Lietuvoje – pirmąsyk prancūzai batalione buvo dislokuoti 2018 metais. Apie karių atsiuntimą Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignières-Counathe (Kler Linjer-Kunat) paskelbė per Bastlijos dienos – Prancūzijos nacionalinės šventės – minėjimą ambasadorės rezidencijoje Vilniuje.

Kaip skelbia Lietuvos kariuomenė, mūsų šalyje dislokuojamą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinę grupę sudaro štabas ir štabo kuopa, aprūpinimo kuopa, trys-keturios kovinės kuopos. Be to, priskiriami ir įvairūs kovinės paramos vienetai. Sąjungininkų bataliono kovinė grupė pagal poreikį gali būti stiprinama.

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariai Rukloje taip pat dislokavo dešimtis tankų ir šarvuotos technikos, kelis šimtus ratinės technikos vienetų – tankų „Leopard 2″, šarvuočių – CV90, M113, BOXER, FENEK , kt. technikos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA