Lietuvoje vyksta prezidento ir Europos Parlamento rinkimai | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje vyksta prezidento ir Europos Parlamento rinkimai

BNS 2019/05/26 09:07
R. Tenio nuotr.

Lietuvoje sekmadienį vyksta prezidento rinkimų antrasis turas ir Europos Parlamento rinkimai.

>>>NUOLAT ATNAUJINAMI RINKIMŲ REZULTATAI REALIU LAIKU<<<

Rinkimų apylinkės duris atvėrė 7 valandą. Beveik pustrečio milijono rinkėjų balsuoti galės iki 20 valandos.

Prezidento rinkimų antrajame ture varžosi konservatorių remiama Seimo narė, buvusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvauja 16 partijų ir visuomeninių komitetų keliamų kandidatų sąrašų. Lietuva į Europos Parlamentą renka 11 atstovų.

Rinkimų komisijos didžiausio rinkėjų aktyvumo tikisi tarp 10 ir 17 valandos. Pirmiausia bus suskaičiuoti prezidento rinkimų balsai, vėliau bus skaičiuojami Europos Parlamento biuleteniai.

„Pirmieji balsuoti dažniausiai ateina vyresni žmonės, popiet pradeda rinktis jaunesni rinkėjai. Pats pikas būna prieš mišias bažnyčioje ir po jų, nuo dešimtos iki penktos popiet būna daugiausia žmonių“, – BNS sekmadienį sakė Saltoniškių komisijos Vilniuje pirmininkė Julija Čeglytė.

„Pasibaigus balsavimui ir išpylus balsus iš balsadėžės, pirmiausia bus atrenkami prezidento rinkimų biuleteniai. Suskaičiavus, jie bus suvedami į sistemą, paskui vyks Europos Parlamento rinkimų skaičiavimas“, – pridūrė ji.

Rinkimų dieną balsuoti galima bet kurioje rinkimų apylinkėje, tačiau atėjus į ne savo apylinkę paprastai ilgiau užtrunka rinkėjo patikrinimas.

Europos Parlamento rinkimai sekmadienį vyksta 21-oje valstybėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA