Kauno autobusų stotis ruošiasi keleivių antplūdžiui | Kas vyksta Kaune

Kauno autobusų stotis ruošiasi keleivių antplūdžiui

„Kautra“ nuotr.

Dėl „Rail Baltica“ projekto numatytų geležinkelio darbų šių metų gegužės 22 d. ruože nuo Palemono iki Kauno geležinkelio stoties stabdomas traukinių eismas. Keleiviai, vykstantys į Vilnių arba iš jo turės keliauti ne nuo geležinkelio stoties, o nuo Palemono traukinių stotelės.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbiama bendrovės „Kautra“ pranešime spaudai, tokiems tarpmiestinio susisiekimo pokyčiams ruošiasi autobusų atstovai, besitikintys padidėjusio keleivių srauto. Apie stoties ir vežėjų pasiruošimą, turimą patirtį dalinosi Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė.

„Kad susidomėjimas yra, tikrai galiu pasakyti. Nuo pirmų dienų kai į viešumą išėjo žinia apie viaduko uždarymą, sulaukiame daug užklausų dėl autobusų grafikų, mėnesinių bilietų, stoties darbo laiko. Natūralu, kad tokie pokyčiai turės įtakos ir traukinių keleivių įpročiams, tad jie ir teiraujasi. Mes tam esame pasiruošę ir priimsime visus norinčius keliauti“, – kalbėjo L. Pakusienė.

Tai jau ne pirmas kartas kai traukinių keleiviai turi keisti keliavimo būdą įgyvendinant geležinkelio atnaujinimo darbus. Anot stoties vadovės, tokie trikdžiai leidžia tikėtis didesnio keleivių srauto autobusų vežėjams.

„Kai prieš daugiau nei dešimtmetį buvo tvarkomas viadukas, autobusų stotyje jautėme keleivių pagausėjimą. Aišku, tuomet laikinoji geležinkelio stotis nebuvo išsikėlusi taip toli kaip šį kartą. Kiek analizavome skaičius, tada keleivių padidėjimas Vilniaus kryptimi buvo apie 15-20 proc. Tikiu, kad šį kartą jis bus didesnis. Nes keleivis tapo reiklesnis, vertina savo laiką, patogų vietos pasiekimą, pačią aplinką“, – svarstė Laima Pakusienė.

Anot stoties vadovės, autobusų vežėjai taip pat ruošiasi šiems pokyčiams, kad keleiviai nepajustų susisiekimo trikdžio tarp Kauno ir sostinės.

„Žinome, kad vežėjai ruošiasi tam – kas prideda papildomus reisus, kas planuoja didesnius autobusus reisams į Vilnių ir iš sostinės. Mes stotyje taip pat ruošiamės. Personalas pasiruošęs atsakyti ir į nekasdienius „naujo“ keleivio klausimus. Taip pat, manau, bent pirmosiomis dienomis kasose dirbs daugiau personalo. Esame pasiruošę priimti didesnį keleivių srautą ir laukiame jo“, – pasakojo stoties vadovė paminėdama.

Visą informaciją apie maršrutus, jų atnaujintu grafikus ir papildomus reisus keleiviai gali rasti čia. 2017 metais rekonstruota Kauno autobusų stotis per parą sutraukia per 10 tūkst. keleivių. Į ją per parą užsuka apie 700 tarpmiestinių ir tarptautinių autobusų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA