Kaune pristatoma Londone eksponuota tarptautinė paroda „Bėgimas su vilkais“ | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatoma Londone eksponuota tarptautinė paroda „Bėgimas su vilkais“

Organizatorių nuotr.

Į Kauną atkeliavo trijų Baltijos valstybių 100-mečiui skirta tarptautinė vaikų knygų iliustruotojų paroda „Bėgimas su vilkais“, praėjusių metų pavasarį eksponuota Londono knygų mugėje. Atidarymas – ketvirtadienį.

[galerija kiek=”4″]

Balandžio 25 d.  17.30 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje vyks parodos atidarymo renginys. Pristatyme dalyvaus parodos atstovas Justinas Vancevičius ir iliustruotoja Inga Dagilė, rašoma pranešime spaudai.

Baltijos šalių parodoje „Bėgimas su vilkais“ pateikiami 44 geriausių šiuolaikinių Lietuvos, Latvijos ir Estijos iliustruotojų darbai, kuriuose vaizduojami vilkai. Trijuose stenduose pateikta po vieną lietuvių, latvių ir estų sakmę apie vilkus.

Tarp lietuvių autorių įrašyti šie vardai: Ieva Babilaitė, Inga Dagilė, Lina Dūdaitė, Lina Itagaki, Rasa Joni, Dalia Karpavičiūtė, Kęstutis Kasparavičius, Aušra Kiudulaitė, Aistė Misevičiūtė (Akvilė Magicdust), Martynas Pavilonis, Rimantas Rolia, Elena Selena, Karolis Strautniekas, Kotryna Zylė ir Lina Žutautė.

„Bėgimas su vilkais – tema, kuri nuo amžių buvo populiari Europos kultūroje, kilusi iš senovės legendų ir mitų, kur vilkolakiai vaizduojami žmogaus pavidalu (…) Vilkolakis pasižymi stipriu charakteriu ir gebėjimu greitai keisti savo išvaizdą, jis prisitaiko prie gamtos ir metų laikų kaitos, gali nustebinti savo žavesiu ir gyvybingumu. Šiuose kraštuose yra daug miškų, laukinės gamtos ir gražių, beveik „atvirukinių“ peizažų“, – teigia parodos kuratorė Jolita Liškevičienė. Anot jos, parodą galima suvokti ir tiesiogiai, lyg trys Baltijos šalys ir jų kūrėjai lėktų kartu su Europos kultūra.

Susitikime dalyvausianti iliustruotoja I. Dagilė ne kartą stažavosi tarptautiniuose grafikos meistriškumo kursuose Italijoje. 2016 m. jos iliustruota knyga vaikams „Drambliai ėjo į svečius“ pelnė IBBY Lietuvos skyriaus ir iliustracijų parodos „Vilnius‘2015“ apdovanojimus. Jos iliustracijos išsiskiria žaismingų ir šmaikščių personifikuotų gyvūnų pasaulio tvėrimu.

Ši paroda – tai mažesnė Londono ekspozicijos versija. Ji eksponuojama balandžio 18 d.–gegužės 27 d. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, IV a. fojė).

Parodą pristato vaikų ir jaunimo literatūros festivalis „Vaikų Kalėdų sala“, kasmet vykstantis Vilniaus mokytojų namuose. Pardos partneris – Lietuvos kultūros institutas. Parodos gamybą ir eksponavimą remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Daugiau informacijos galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA