Neįtikėtini kontrastai: kauniečių sąskaitos už šildymą skiriasi septynis kartus | Kas vyksta Kaune

Neįtikėtini kontrastai: kauniečių sąskaitos už šildymą skiriasi septynis kartus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vidutinės kauniečių išlaidos šildymui šių metų kovą yra apie 30,8 proc. mažesnės, nei 2018 metų kovą. Tačiau panagrinėjus konkrečių skirtingos būklės daugiabučių šilumos suvartojimo ir mokėjimų už šilumą duomenis, matome, kad mokėjimai skiriasi iki 7 kartų.

„Kauno Energija“ skelbia, kad mažiausias mokėjimas už 2019 m. kovą 60 m2 ploto šildymui suvartotą šilumą sudaro tik 18,87 euro su PVM (neįskaitant namų su alternatyviais šilumos šaltiniais). Didžiausias – net 128,63 euro su PVM. Skirtumas – 6,82 karto.

Lentelėje pateikiami mažiausias, vidutiniai ir didžiausias mokėjimai už šildymui suvartotą šilumą (neskaitant šilumos, suvartotos karštam vandeniui ruošti ir vonios šildytuvui) už 2019 kovo mėnesį:

Mokėjimai už šildymui suvartotą šilumą / „Kauno Energija“ nuotr.

Atkreiptinas dėmesys, kad tiek lauko oro temperatūra, tiek šilumos kaina – visiems ta pati.

Akivaizdu, kad pagrindinė priežastis, dėl kurios taip skiriasi mokėjimai už šildymą, yra pastatų būklės skirtumai. Kuo pastatas blogesnės būklės, kuo prasčiau prižiūrimos jo šildymo ir karšto vandens sistemos, tuo daugiau gyventojai moka už suvartotą šilumą.

Už tinkamą pastatų priežiūrą atsakingi daugiabučių administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Šilumos tiekimo įmonės atsakingos už nenutrūkstamą šilumos tiekimą vartotojams iki pastatų įvadų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA