Kauno kriminalistų rankose – kilogramas stiprių narkotikų | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistų rankose – kilogramas stiprių narkotikų

Kauno apskr. VPK nuotr.

Tęsiant tyrimą, kurio metu dar vasarą buvo atskleista organizuota grupė asmenų, disponuojanti narkotinėmis medžiagomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų profesionalaus darbo dėka, sulaikyti dar keturi asmenys, galimai taip pat susiję su disponavimu narkotinėmis medžiagomis. Be to, po kruopščiai atliktų kratų surastas ir paimtas labai didelis kiekis galimai narkotinės medžiagos – amfetamino.

[galerija kiek=”4″]

Praėjusį penktadienį, gruodžio 7 d., Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengtos operacijos metu sulaikyti keturi Jonavos rajono bei miesto gyventojai. Taip pat buvo atliktos kratos, kurių metu rastos narkotinės medžiagos.

Kaip teigiama Kauno apskrities VPK pranešime, nors jos buvo itin kruopščiai paslėptos, tačiau po kantraus ir itin atidaus kriminalistų darbo, visos buvo surastos ir paimtos – bendras svoris siekė kilogramą. Rasto kiekio, iš kurio į rinką būtų pasklidę tūkstantis dozių narkotinių medžiagų, bendra vertė siekia nuo 10-12 tūkst. eurų.

Veiksmus grupuotė planavo iš anksto, naudojo įvairius būdus narkotinių bei psichotropinių medžiagų perdavimo metu – visi veiksmai buvo itin gerai organizuoti.

Sulaikyti keturi vyrai, gimę 1976 m., 1981 m., 1990 m., 1987 m., kurie anksčiau teisti Lietuvoje bei užsienyje. Trims asmenims skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, visiems įtariamiesiems pareikšti įtarimai. Už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Dar šią vasarą, birželio mėnesį, Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė ir sulaikė šešis asmenis, įtariamus narkotinių medžiagų disponavimu. Visi asmenys (gimę 1971 m., 1965 m., 1962 m., 1983 m., 1979 m. ir 1960 m.) žinomi policijos pareigūnams.

Kratų metu tuomet buvo rastas didelis kiekis galimai narkotinių medžiagų: metamfetamino, kanapių bei galimai heroino. Manoma, kad visos narkotinės medžiagos galėjo būti platinamos ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose: Jonavoje, Kėdainiuose bei Ukmergėje.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA