Senasis Kaunas: moderniška užkandinė | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: moderniška užkandinė

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Gruodžio 2-ąją 1931-aisiais „Lietuvos žinios“ rašė apie modernišką užkandinę.

„Laisvės Alėjoj 34nr. įsisteigė dar viena p. Rozmarino dešrinė ir užkandinė. Berods netektų kalbėti, kad čia viešpatauja švara, greitas ir mandagus patarnavimas. Taigi, ši dešrinė ir skiriasi nuo kitų tuo, kad prie jos yra užkandinė, kur galima gauti įvairiausių karštų ir šaltų a la fourchette užkandžių, dešrelių su kopūstais, piure arba bulbių, salatų, visokių vinigretų, žuvies su majonezu ir t.t., o taip pat alaus ir kitų gėrimų.
Tačiau kas svarbiausia, štai kur:

Ši krautuvė – užkandinė yra pačiam emiesto centre, dėl ko viskas lengvai pasiekiama ir joje viskas nepaprastai pigu. Pavyzdžiui, kuo puikiausiai čia galima sočiai ir skaniai pavalgyti beveik už litą. O produktai pačios aukščiausios rūšies. Mat, p. Rozmarinas, turėdamas apie 40 metų praktikos, šios užkandinės veikimo pagrindan padėjo ne brangių skanėstų aukštas kainas, bet didelės apyvartos principą, dėlei ko ir gali tokiomis nepaprastai pigiomis kainomis viską patiekti.

Ir čia dar ne viskas.

Ne tik dešras ir kitus gaminius, bet ir šaltus bei šiltus užkandžius galima gauti išsineštinai. Kauno visuomenės šeimininkės šituo atžvilgiu gali būti p. Rozmarinui ypatingai dėkingos, nes, sakysime, kaip sniegas ant galvos užgriuvo svečiai. Namie nieko nėra paruošta. Kas daryti? Ogi tik pareikalaukit, arba paskambinkit tel. 42-17 nr. ir vikrus, uniformuotas berniukas iš p. Rozmarino krautuvės jums atneš į namus užkandinės induose – viską ką tik panorėsite, puikiausiose serviruotėje ir pigiausia, kokią tik galima įsivaizduoti, kaina. Pav., 100 gramų puikiausio vinigreto – tik 50 ct.; skaniausiai pagaminta žuvis (dideli 9 gabalai) kainuoja tik 5 litus. Tuo būdu, mūsų šeimininkė pirkdamos panašius dalykus pas p. Rozmariną, sutaupys daug laiko, darbo ir lėšų, nes visa tai neapsimoka gaminti namie, jei taip pigia kaina galima gauti pirkti.

Tenka dar ir tai pabrėžti, kad ir ši užkandinė prieinama visiems be skirtumo, valdininkams,s studentams ir kt.
Del visų šitų ypatybių, p. Rozmarino krautuvė, nors visai dar neseniai teįsisteigė, tačiau jau pritraukė plačią klientūrą, kurios skaičius nuolat auga.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA