Kauniečiams pamoką vedęs M. Levickis geba groti net kavamale | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams pamoką vedęs M. Levickis geba groti net kavamale

Originalių idėjų nestokojantis akordeono virtuozas Martynas Levickis trečiadienį surengė interaktyvią pamoką Kauno rajono moksleiviams.

Į Raudondvario menų inkubatorių susirinko beveik pusė tūkstančio vaikų iš įvairių pakaunės kampelių.

Muzikos istoriją jaunasis pedagogas pradėjo nuo biblinių personažų Adomo ir Ievos – su žmogaus atsiradimu prasidėjo ir garsų komponavimas, kūryba.

Kelionę per įvairias muzikos epochas M. Levickis palygino su sumuštinio gaminimu, jam panaudojęs įvairius ingredientus: duoną, sūrį, dešros griežinėlius, padažus. Pavyzdžiui, kurdamas barokinį sumuštinį, naudojo daug kremo ir puošybos elementų, pasakodamas apie šiuolaikinę muziką, įbėrė vinių, pristatydamas operą – gausiai laistė padažą. „Šis žanras dažniausiai neapsieina be ašarų“, – juokavo M. Levickis.

Akordeonininkas pasitelkė kavamalę, elektrinį grąžtą, oblių ir šiais prietaisais mėgino išgauti įvairius garsus. Mokiniams taip pat pateikė užduočių: iš buities rakandų – šukų, tuščių butelių, medinių dėželių – sukurti muzikos instrumentus.

Tai ne pirmas kartas, kai M. Levickis ragauja pedagogo duonos, – gyvendamas Londone jis dėstė muzikos discipliną šeštadieninėje mokykloje.

„Man senokai kirbėjo mintis rengti tokias muzikos pamokas, kurios būtų ne vien dūdelės pūtimas. Norėjau paprastais, gyvenimiškais pavyzdžiais vaikams papasakoti, kaip keitėsi muzikos epochos, nes man pačiam mokykloje tai kėlė daug klausimų“, – pasakojo Martynas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA