Senasis Kaunas: miesto kronika – Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: miesto kronika

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Lapkričio 10-ąją 1921-aisiais „Lietuva“ aprašė Kauno kroniką.

„Kai kurios valdžios įstaigos, kaip girdėt, rūpinas rasti tinkamą pabaugos būdą už keliamas kainas ir spekuliaciją, ypač valgomų daiktų srity. Tarp kitko manoma už tokius nusižengimus žymiai padidinti esamą bausmę – iki visiško ištrėmimo.

– Naujas bulvaras. Prekyvietė iš arklių rinkos nuo lapkričio 24 d. bus nukelta į Žaliąjį Kalną. Vietoje es nčio arkių prekyvietėj ketama padaryti bulvaras.

– Gaisrininkų perkėlimas. Gaisrininkų Komanda iš Gaisrininkų gatvės atkeliama į karo muzejo kiemą greta elektros stoties.

– Del paklydusių šunų. Miesto Valdybos nutarimu įvedama paklydusių šunų gaudymas ne tik mieste, bet ir priemiesčiuos. Tam tikslui jau ruošiami prietaisai ir pasamdytas personalas.

– Nauja skerdykla. Aleksote karo intendantūros reikalams įtaisoma nauja skerdykla gyvuliams piauti.

– Tremtinių reikalams. Nesimažinantis tremtinių važiavimas verčia skubiai remontuoti jų reikalams naujų barakų net keliose miesto vietose. Kai kur darbas jau baigiamas, o kitur dar tik pradedamas. Užbaigus remontus tremtinius, butais bus galima žymiai patenkinti.

– Paryžiaus apavai. Iš Paryžiaus atgabenta į Kauną nemaža įvairių apavų transportai, ypač guminių. Kainos, palyginti, vidutinos. Apavai taip sparčiai išperkami, kad jų gabent nesuskubama.

– Mickevičiaus slėnis. Miesto Valdyba nutarė aptverti geležine tvora ir tinkamai papuošti vietą, Mickevičiaus slėny už Vytauto kalno, kur yra akmuo su A. Mickevičiaus iškaltu vardu ir kur, anot padavimų, Mickevičius mėgęs buvoti.

– Vežėjų uniforma. Sumanyta nauja uniforma vežėjams apdaro, kuri žadama įvesti Kaune trumpu laiku. Uniforma bus ne vien gražesnė, bet ji bus praktingesnė, labiau pritaikinta kasdieninio gyvenimo sąlygoms.

– Miesto Valdybos posėdžiai. Miesto Valdybos posėdžiai bus daromi kas ketvirtadienis ir atskirų pakvietimų nariams siunčiama nebus.

– Miesto teatre lapkričio 13 ir 17 d. eina opera dalyvaujant Kiprui Petrauskui. Bilietai abiems vaidinimams parduodami Teatro kasoj nuo ketvirtadienio 10/XI 5 val. vak.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA