Lapkričio mėnesį naujoje augintinių kirpykloje – nuolaidos ir dovanos | Kas vyksta Kaune

Lapkričio mėnesį naujoje augintinių kirpykloje – nuolaidos ir dovanos

Organizatorių nuotr.

Rasti šunims draugišką kirpyklą, kurioje augintinis nepatiria streso – kiekvieno šeimininko svajonė.

Nesvarbu jūsų augintinio veislė ir dydis, „WOOF“ šunų kirpykloje puoselėjamas visų kailiukas, o visą lapkritį nemokamai kerpami nagučiai – net jei tik dėl to ir užsuksite. Tad, gal verta ir iš tolėliau?..

Moderni įranga

Eigulių rajone atidaryta nauja šuniukų kirpykla gali didžiuotis pačia moderniausia įranga, kurią salonui krupščiai atrinko kirpyklos bendrasavininkė Adelė Brazienė, pati kerpanti augintinius. Čia įrengti specialūs stalai, pritaikyti kirpti visų dydžių šunis, naudojami stacionarūs džiovintuvai, profesionalūs kirpimo įrankiai ir tik profesionalios kosmetikos priemonės, skirtos šuneliams.

„Esu baigusi ekologijos studijas, pati turiu du jorkiukus, o dabar dar ketiname įsigyti ir samojedą.

Studijos man davė bendrą supratimą apie gyvūnus, galiu lengvai atskirti jų nuotaikas ir prognozuoti elgesį, todėl nebijau ir didelių šunų. Gyvūnai dažnai atrodo agresyvūs, nes bijo, bet jei juos nuramini, duodi laiko apsiprasti, darai viską ramiai ir lėtais judesiais, stebėdama, kaip šuniukas reaguoja, puikiausiai dėl visko susitari. Todėl niekad neskubu ir skiriu tiek laiko, kiek gyvūnui reikia“, – sako Adelė. Daug ką ji supranta tiesiog pažvelgusi į šuns akis.

Juokiasi, prisiminusi kaip kirpo pirmąjį didelį šunį – belgų aviganį, kuris į tokią procedūrą žiūrėjo itin įtariai. „Bandau jį švelniai pasukti, o jis tyliai urzgia. Tai teko man stengtis, kad jis pats taip sukiotųsi, jog galėčiau kirpti iš man atsuktos pusės. Taip ir susitarėme“, – šypsosi Adelė.

kirpykla 06

Mokėsi Vilniuje

Nutarusi atidaryti savo šunų kirpyklą, ji išvažiavo mokytis į Vilnių, kur yra sertifikuota gyvūnų kirpėjų mokykla. Juk reikia tiksliai žinoti standartus įvairioms veislėms, patobulinti žinias, kaip teisingai paruošti šunelius parodoms. Nevykęs kirpimas gali sugadinti visą parodų sezoną.

„Todėl pirmiausia šnekuosi su šeimininku, apie jo ketinimus ir lūkesčius, augintinio charakterį. Stebiu ir patį klientą – jis tyrinėja kirpyklos teritoriją, tuo pačiu demonstruodamas ir savo temperamentą. Jei šunelis labai guvus ir džiaugsmingas, šeimininkui išėjus jį glostau ir šneku labai ramiu balsu monotoniška intonacija. Kitaip laimingas šunelis taip džiaugsis, kad uodega vizgins visą kūną ir kirpti bus sunku. O man dar reikia ir visas higienines procedūras atlikti – atsargiai išvalyti ausis, gal ir sąvėlas iššukuoti“, – apie savo darbą noriai pasakoja Adelė. Kol kas ji pati kerpa visus šunelius.

Anaiptol ne visi šuneliai mėgsta vonią ir šukavimą, ypač neramūs nepratusieji prie periodinių grožio procedūrų ir atvedami tik kartais, po vasaros, praleistos sodyboje ar prireikus griežtesnės higienos, pavyzdžiui, kai namie yra kūdikis.

kirpykla 05

Savo darbo žinovė

„Šunys nemėgsta, kai yra šukuojami prieš plauką. Būkite švelnūs ir rūpestingi, neskubėkite, juk ir jums patiems tikrai nepatiktų jeigu šukuotų greitai, grubiai, tarsi plaukus rautų. Jei viską atliksite tinkamai, jūsų šuniui ši procedūra tikrai patiks ir nebus jokių problemų ją darant namie ar kirpykloje. Šukuoti pradėti reiktų nuo galvos ir judėti link uodegos. Šuns oda snukio srityje yra jautresnė, reikia saugoti akis. Naudokite ilgus braukimus, jei jūsų šuns kailis ilgesnis, o jei trumpesnis – mažesnius“, – pataria Adelė.

„Šuniukų šukuosenos atrodo gražiai, kai meistras geba atsižvelgti į jo proporcijas, teisingai kontūruoti būtent to šunelio snukutį ir ausytes. Dažniausiai grožio procedūroms vedami maži šuniukai – jorkiukai ir škotų terjerai. Pirmųjų plaukas beveik kaip žmogaus, nuo lietimo greitai riebaluojasi, todėl net kerpant reikia kuo mažiau rankomis čiupinėti, glostyti, o antrųjų nugara turėtų būti ne kerpama, o pešiojama. Labai dažnai dėl greitumo ir pigumo žmonės minėtų veislių šunis renkasi kirpti ir taip pagadina plauko struktūrą – vietoje šiurkštaus jis tampa švelnus ir ne toks atsparus drėgmei bei purvui“, – apie šunių estetikos subtilybes mielai pasakoja Adelė.

Ji kai kurių šunų grožio procedūroms paskiria net ir tris valandas. Beje, šį mėnesį taikoma 30 proc. nuolaida visoms paslaugoms.

kirpykla 04

Nebūtina kirptis – galima tik maudytis

Suprantama, kad nuo mažens neįpratę, šuniukai grožio salonų prisibijo. Gal jiems tai panašu į vizitą pas veterinarą, kuris ne visad malonus, gal patalpoje per daug svetimų šuniškų kvapų, kurių žmogaus nosis neužuodžia. O gal šampūnai savo kvapu nevilioja – juk aišku, kad jie ilgam sugadins gerą šunišką kvapą.

Išties „WOOF“ šunų kirpyklą būtų galima pavadinti grožio salonu, juk nebūtina kirptis, galima atvesti maudyti ir komfortiškai išdžiovinti, iššukuoti, išvalyti ausis ir patrumpinti nagus. Ypatingoms puošeivoms Adelė gali pasiūlyti ir laikinų tatuiruočių ar dekoratyvų kailio iškarpymą.

Beje, „WOOF“ kirpykloje savo augintinį, pasinaudodami visa įranga, gali išmaudyti ir patys savininkai, mat čia veikia savitarna, taip bus išvengta balų ir muiluotų, iš vonios pasprukusio, šuns pėdų namuose. Jeigu darbo dieną nepatogu augintinį atvežti ir po kelių valandų išsivežti – susitarus galima jį atgabenti visai dienai – Adelė augintiniu deramai pasirūpins.

Kainos nesikandžioja – modelinis kirpimas – nuo 16 €, kosmetinis kirpimas – nuo 10 €, pešiojimas – nuo 19 €.
Visas kainas galima rasti čia.

P. Lukšio g. 70, Kaunas („Norfos“ prekybos centro pastate), tel.: 8 632 48620, el. p. [email protected]

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA