Senasis Kaunas: nepatogus tilto remontas – Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: nepatogus tilto remontas

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Lapkričio 9-ąją 1939-aisiais „Lietuvos žinios“ rašė apie nepatogų tilto remontą.

„Kauno miesto savivaldybė pradėjo remontuoti A. Panemunės tiltą (per Nemuną). Del to remonto didelių nepatogumų turi A. Panemunės gyventojai, ypač valdininkai anapus Nemuno gyveną. Dabar autobusai eina ligi kapinių. Keleiviai turi persėsti: prie kapinių išlipti ir pėstiems eiti per tiltą. Anoj pusėj tilto stovi du autobusai, kurių vienas kursuoja į Birutės g., antras į Karo mokyklą. Bet tuodu autobusai kursuoja tam tikru, nustatytu laiku, tai keleiviai pereina į aną pusę Nemuno, o autobusų nėr, jeigu lyja – nėra jokios pastogės.

Šalia tilto yra keltuvas, bet jis kelia tik vežimus.

Žinoma, tiltą reikia remontuoti, bet reikėtų remonto darbus sparčiau varyti, o dabar dirba keli darbininkai tai, jeigu neus paskubinta, remontas gali gerokai užsitęsti ir žmonėms privarga.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA