Įspūdingai nušvito Kauno kapinės | Kas vyksta Kaune

Įspūdingai nušvito Kauno kapinės

R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą, Vėlinių išvakarėse, portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas apsilankė Karmėlavos, Eigulių ir Šančių kapinėse bei užfiksavo įspūdingus vaizdus.

Žmonės iš vakaro skubėjo lankyti kapus, juos aptvarkė, papuošė gėlėmis, uždegė atminimo žvakes. Tiesa, lankančiųjų nebuvo labai daug, didžiausio piko laukiama antradienį, jau įdienojus.

Vėlinės – mirusiųjų pagerbimo, susikaupimo, rimties metas, šiandien tradiciškai prisimenami Anapilin išėję artimieji: šeima, giminės, draugai, bičiuliai, prie kapo sukalbama malda, prisimenamos gerosios išėjusiojo savybės, jam palinkima ramybės.

Nors šiandien kapinės, kaip jokią kitą metų dieną, sušvinta neįtikėtina žvakių šviesa, tačiau persistengti nederėtų.

Kauno arkivyskupijos vyskupas augziliaras Kęstutis Kėvalas sako: „Daugiau žvakių – nereiškia daugiau meilės.”

Jo manymu, šiandien svarbiausia aplankyti artimųjų kapus, susikaupti, nurimti, o kartu ir susitikti bei pabendrauti su seniai matytais šeimos nariais. „Vėlinės ne tik liūdesio ir gedulo diena, prisimenant mirusiuosius, atmename ne tik, kas prarasta, bet kartu pamąstome apie amžinybę”, – teigia K. Kėvalas.

Lankant kapines, šiandien raginama sutvarkyti ir svetimus, seniai lankytus, apleistus kapus bei ten uždegti atminimo žvakę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA