Senasis Kaunas: žinutės apie Kauną – Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: žinutės apie Kauną

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Rugsėjo 17-ąją 1924-aisiais „Lietuvoje“ pasirodė tokios žinutės apie Kauną.

„Kiek naujų namų pastatyta. Š. m. iki liepos mėn. 1 d. Kaune pastatyta 53 mūro gyvenami ir 62 negyvenami namai; antrąjį ir II aukštus leista pristatyti 24 namams; pastatyta 15 trobesių įmonėms ir 1 maldos namai. Be to, padaryta kapitalinis remontas 54 namams, smulkus remontas atlikta 48 ir negyv. 7 namams.

Nuo š. m. liepos mėn 1 d. iki šiam laikui išduota žymiai didesnis nuošimtis leidimų trobesiams statyti, negu per pirmą pusmetį.

Autobusai turi didelį pasisekimą. Žmonių juose visuomet kimšte prikimšta, jog dauguma keleivių nepatekę į autobusą kimbą į užpakalį ir trukdo važiuoti. Už tai konduktoriams dažnai tenka su publika bartis.

Dabar jau kursuoja 4 autobusai. Žmonės nekantriai laukia jų daugiau pasirodant, nes konka visiems nepaparastai įkirėjo.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA