Naktinį Kauno dangų nutvieskė reto grožio reginys – meteorų lietus – Kas vyksta Kaune

Naktinį Kauno dangų nutvieskė reto grožio reginys – meteorų lietus

Praėjusią naktį skatinta aktyviai stebėti vasaros dangų, čia vyko retas gamtos reiškinys, išraiškingumu pradžiuginantis vos keletą kartų per metus – meteorų lietus.

Nors naktis ir nebuvo itin giedra, kai meteorai gerai matomi, tačiau nuostabių vaizdų netrūko. Po vidurnakčio Kauno rajone, kiek atokiau nuo šviesos šaltinių, portalo „Kas vyksta Kaune” fotografas užfiksavo nepakartojamą reginį: danguje žėrėjo daugybė krentančių meteorų. Giedresnėse dangaus vietose buvo galima išvysti iki poros šimtų meteorų per valandą.

Pasak Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto direktoriaus pavaduotojo dr. Algirdo Kazlausko, krentantys meteorai danguje matomi, kai patekę į Žemės atmosferą jie sudega ir virsta smulkiomis dulkėmis – tai ir sukelia žybsnį. Kartais meteorai gali nuskrieti ir per pusę dangaus.

Tie, kurie nespėjo išvysti meteorų lietaus, puikią galimybę dar turės ateinančias dvi naktis: iš rugpjūčio 12 į 13 ir iš 13 į 14-tą. Specialios įrangos nereikia, žybsintys dariniai puikiai matomi plika akimi.

Dr. A. Kazlauskas pataria meteorus stebėti nuo vidurnakčio, geriausia pasirinkti užmiestį ar kitą tamsią vietą, kur nėra dirbtinės šviesos ir matytųsi visas dangus. Reginys puikiai matomas visoje Lietuvoje, tereikia giedro dangaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA