Iki vidurdienio dar galima teikti prašymus studijuoti aukštosiose – Kas vyksta Kaune

Iki vidurdienio dar galima teikti prašymus studijuoti aukštosiose

Norintieji studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose turėtų suskubti – jau šiandien, antradienį, 12 val., baigiasi bendrojo priėmimo prašymų teikimas.

Iki 12 val. stojantieji dar gali registruoti prašymus, koreguoti pageidavimų sąrašą, išbraukti pageidavimą arba keisti jo eilės numerį.

Stojantieji raginami teisingai užpildyti prašymą Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje, kadangi pirmojo etapo metu galės gauti tik vieną kvietimą studijuoti. Pirmu pageidavimu stojantieji turi nurodyti labiausiai norimą studijų programą su pasirinktu finansavimo šaltiniu ir atitinkamai pagal svarbą išrikiuoti kitus.

„Pageidavimų išdėstymas svarbus pačiam stojančiajam. Jeigu siekiama gauti valstybės finansavimą ir stojančiajam ne taip jau svarbu, kurioje studijų programoje jis mokysis, tada pirmiausiai reikia išdėstyti kelias studijų programas pasirenkant vf arba vnf/st finansavimo šaltinį. Tačiau, jeigu siekiama gauti kvietimą būtent į labiausiai pageidaujamą studijų programą ir nesvarbu ar finansuojama bus valstybės ar stojančiojo lėšomis, tokią studijų programą reikia rašyti pirmais pageidavimais du kartus – vieną nurodant vf, kitą – vnf“, – sakė  LAMA BPO administracijos direktorė Ramunė Bakanovienė pabrėždama, kad antrajame etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio.

„Antrajame etape bus galimybė tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą, todėl siūlyčiau  bent vieną atsarginį variantą numatyti su vnf finansavimu, jeigu nepavyktų gauti kvietimo į valstybės finansuojamą vietą“, – patarė R. Bakanovienė.

Stojantieji LAMA BPO informacinėje sistemoje turi nurodyti teisingą elektroninio pašto adresą ir nuolat tikrinti gaunamus pranešimus. Kiekvienam prašymą pateikusiam asmeniui siunčiamas elektroninis laiškas apie duomenų neatitikimą ir prašoma patikslinti informaciją, papildomas pranešimas apie kvietimą studijuoti bei kita svarbi informacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA