Neįstojusieji į aukštąsias mokyklas dar turi antrą šansą | Kas vyksta Kaune

Neįstojusieji į aukštąsias mokyklas dar turi antrą šansą

BNS 2019/08/01 14:39
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Aukštosioms mokykloms pasirašius sutartis su pakviestais studentais, paaiškėjo, kad universitetuose ir kolegijose liko apie 3 tūkst. valstybės finansuojamų vietų.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, po pirmojo pagrindinio priėmimo etapo universitetuose liko beveik 1,4 tūkst. laisvų valstybės finansuojamų vietų, kolegijose – beveik 1,6 tūkst. „nemokamų“ vietų.

Taip pat liko 11 laisvų studijų stipendijų vietų universitetinėse studijose ir 53 – koleginėse. Anot LAMA BPO, dažniausiai studijų stipendijos skiriamos privačioms aukštosioms mokykloms, tai yra viena iš studijų finansavimo formų.

Universitetuose daugiausia laisvų vietų liko informatikos, inžinerijos, technologijų ir visuomenės saugumo mokslų studijų krypčių grupėse. Kolegijose – informatikos, fizinių, inžinerijos, technologijų, verslo ir viešosios vadybos studijų krypčių grupėse.

Ketvirtadienį prasidėjo antrasis pagrindinio priėmimo studijuoti etapas.

LAMA BPO primena, kad antrajame etape į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas gali pretenduoti tie, kurie negavo kvietimo studijuoti pirmajame etape arba po jo nesudarė studijų sutarties.

Taip pat į „mokamas“ ir „nemokamas“ vietas antrajame etape gali pretenduoti tie, kurie pirmojo etapo metu sudarė sutartį su aukštąja mokykla dėl valstybės nefinansuojamos vietos, bet negavo studijų stipendijos.

Tačiau jeigu stojantysis po pirmojo etapo sudarė sutartį su aukštąja mokykla dėl valstybės finansuojamos arba valstybės nefinansuojamos vietos su studijų stipendija, antrajame etape šis kandidatas gali pretenduoti tik į „mokamą“ vietą.

Paraiškas į laisvas vietas kandidatai gali teikti iki šeštadienio vidurdienio.

Kvietimų studijuoti kandidatai sulauks antradienį, o sudaryti sutartis su aukštosiomis mokyklomis galės trečiadienį ir ketvirtadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA