Atidaroma M. Sampedro paroda – ,,Latente” | Kas vyksta Kaune

Atidaroma M. Sampedro paroda – ,,Latente”

Organizatorių nuotr.

Liepos 21d. 19 val. „POST” galerijoje bus atidaryta Martin Sampedro paroda ,,Latente” (paslėpta).

[galerija kiek=”4″]

Ciklas rodomas negatyvu, o žiūrovas, mobiliojo dėka, gali papildyti savo patirimus. Taikant negatyvo efektą Jūsų fotoaparate, galite tyrinėti vaizdus ir atskleisti jų paslėptą turinį.

„Latente” tai naujausia Martin Sampedro paroda, kurioje menininkas tiria, pasitelkiant šiuolaikines technologijas, fotografijos ateitį. „Latente” tai ne tik didžiųjų fotografijos meistrų pagerbimas – tai mistinė kosmogonija, siekianti atskleisti paslėptą pasaulį, kuris slypi tarp naujų kūrybos būdų ir žmogaus vaizdų suvokimo.

Martin Sampedro sukurta ikonografija nukelia mus į menininko atmintį, kur esame pakviesti atrasti paslėptą ir stebuklingą pasaulį, kuriame jis tiria įvairius šviesos bei formos aspektus, o taip pat pačią fotografiją kaip mediją. Ir jeigu ankstesniuose darbuose menininkas kalbėjo apie „Išplėstą tapybą”, ciklas „Latente” siekia iš naujo apibrėžti fotografijos mediją, parodyti groteskišką terpės žaidimą. Čia menininkas atsisako fotokameros (kaip tą darė epiniu momentu Manas Rėjus, kurdamas Rayogramas), kad sukurtų įsivaizduotus ir susilietus portretus (kaip tą kažkada darė Robertas Mapplethorpe) arba susijungusius kūnus (kurie primena Hanso Bellmero manekenus).

Šioje parodoje žiūrovai susiduria su estetiškai nuostabia visata, kurioje menininkas poetiškai pristato „Genesis”, kuri niekada neegzistavo.

Nors nuotraukos primena klasikinius portretus, kuriuose tiriami tiek grožio, tiek erotikos klausimai, paroda yra papildyta interaktyvumo ir savotiško žaidimo aspektu, kuris leidžia žiūrovui atskleisti tai, kas slypi po atspausdintais ant popieriaus vaizdais.

Paroda bus eksponuojama iki rugpjūčio 13 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA