Susisiekimo ministras apie rekonstruotą kelią: tai tikras piknikas | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministras apie rekonstruotą kelią: tai tikras piknikas

R. Tenio nuotr.

Penktadienio popietę Kauno rajono valdžia, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius oficialiai atidarė sutvarkytą valstybinės reikšmės kelio Kaunas – Šakiai kelio atkarpą, kuri buvo rekonstruojama.

Kelio atkarpa buvo atnaujinta per beveik 3 mėnesius, o darbų kaina buvo virš 4 mln. eurų. Būtent atnaujintą kelio atkarpą pompastiškoje ceremonijoje oficialiai atidarė susisiekimo ministras bei Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Mano supratimu tai tikrasis piknikas, piknikas tiems kurie nebekvėpuos dulkėmis, turės saugesnį kelią ir tai yra realybė. Džiaugiuosi, kad šie 6 su puse kilometrų nėri pirmieji šiemet. Jų bus daug kartų daugiau. Tai tėra tik pusantro procento kelių, kurie yra numatyti sutvarkyti dar šiemet. Džiaugiuosi, kad darbai vyko sklandžiai, jie atlikti kokybiškai, taip pat dėkoju merui ir bendruomenei, kuri iškentėjo nepatogumus“, – atidarymo kalboje kalbėjo Lietuvos respublikos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Kauno rajono meras taip pat džiaugėsi dėl kokybiškai atliktais darbais bei minėjo, jog ši atkarpa galėtų tapti pavyzdžiu ateitiems darbams.

Ceremoniją vainikavo orkestras, o galiausiai atkarpą išbandė senoviniai automobiliai.

Darbų tempą diktavo oro sąlygos

Itin svarbus 6,5 km ilgio kelio ruožas nuo 1932-ojo rajoninio kelio Juragių g. ir Šakių plento sankryžos iki pat Zapyškio miestelio pradėtas rekonstruoti 2015 metų lapkričio pabaigoje, o darbų pabaiga buvo numatyta 2016 metų pirmojoje pusėje. Tam, kad projektas būtų baigtas kuo greičiau, sutelktos gausios kelininkų pajėgos. Tačiau šaltuoju metu laiku kelininkai buvo priversti padaryti technologinę pertrauką, o atėjus pavasariui kibo į darbus maksimaliais pajėgumais.

Kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai 6,5 km atkarpos rekonstrukcija – antrasis Lietuvoje įgyvendinamo valstybinės reikšmės krašto kelių rekonstrukcijos projekto etapas, iki 84,5 proc. finansuojamus naujojo Europos Sąjungos investicijų periodo lėšomis. Bendras projektas pradėtas įgyvendinti 2015 metų pradžioje (pirmasis darbų etapas buvo baigtas 2015 metų vidurvasarį) ir apima net 7 ruožų tvarkymo darbus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA