Kauno centro poliklinika taps patogesnė žmonėms su judėjimo negalia | Kas vyksta Kaune

Kauno centro poliklinika taps patogesnė žmonėms su judėjimo negalia

R.Tenio nuotr.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba 2016 m. kovo mėnesį gavo skundą dėl Kauno miesto poliklinikos pastato neprieinamumo judėjimo negalią turintiems asmenims.

Skunde teigiama, kad pastate nėra nei keltuvo, nei lifto ir dėl šios priežasties asmenims su judėjimo negalia apribojama galimybė gauti visas reikiamas sveikatos priežiūros paslaugas.

Nepaisant to, kad poliklinikos direktorė D. Pavilionienė savo atsakyme teigė, jog asmenys, judantys vežimėlio pagalba turi visas galimybes gauti sveikatos priežiūros paslaugas kituose poliklinikos padaliniuose arba minimo padalinio Mickevičiaus gatvėje pirmame aukšte, lygių galimybių kontrolierė Agneta Lobačevskytė, gavusi pareiškėjo skundo papildymą, kuriame nurodoma, kad iš 25 gydytojų kabinetų tik 5 yra pirmajame pastato aukšte ir atlikusi tyrimą nustatė, kad judėjimo negalią turintys asmenys negali gauti poliklinikoje teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų dėl pastato nepritaikymo judėjimo negalią turinčių asmenų poreikiams.

Nustatyta, kad tai yra Lygių galimybių įstatymo, įpareigojančio paslaugų teikėjus sudaryti  vienodas sąlygas visiems vartotojams gauti tokias pat paslaugas, nepaisant negalios, pažeidimas ir Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvencijoje numatytos pareigos dėl visuomeninių objektų ar teikiamų paslaugų prieinamumo užtikrinimo pažeidimas.

Kontrolierė kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją dėl VšĮ Kauno Centro poliklinikos pastato Mickevičiaus gatvėje, Kaune, aplinkos pritaikymo užtikrinimo neįgaliųjų ir riboto judumo asmenų poreikiams bei siūlė pašalinti kliūtis, ribojančias teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą.

Poliklinikos administracija, atsižvelgdama į kontrolierės išvadą ir sprendimą, parengė veiksmų planą, kurio pagalba bus sudarytos sąlygos asmenims su judėjimo negalią gauti visas sveikatos priežiūros paslaugas. Administracijos direktorius  pranešė, kad įgyvendindami šį planą, poliklinika įsigijo vikšrinį kopiklį laiptais, kurio pagalba galima saugiai transportuoti neįgaliojo vežimėlį bei užtikrinti asmenims su judėjimo negalia galimybę judėti laiptais.

Vikšriniu kopikliu laiptais bus galima naudotis jau šią vasarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA