Pratybose JAV Kauno kariai treniruojasi įveikti priešiškas pajėgas miestuose | Kas vyksta Kaune

Pratybose JAV Kauno kariai treniruojasi įveikti priešiškas pajėgas miestuose

KASP nuotr.

Birželio 5 d. prasidėjo aktyvi Lietuvos karių bendrų pratybų su JAV Pensilvanijos nacionaline gvardija aktyviojoje fazė, kurioje Lietuvos, tapr jų ir Kauno kariai atlieka kovinius šaudymus iš skirtingų ginklų sistemų, treniruojasi patruliavimo apgyvendintoje vietovėje ir mūšio pastatuose operacijoms

[galerija kiek=”4″]

„Tiek mūsų, tiek sąjungininkų kariai ir instruktoriai yra įgiję nemažai patirties įvairiuose kursuose, tarptautinėse operacijose, tad dabar turime unikalią galimybę pasidalinti šia patirtimi, kartu atlikti veiksmus mums kiek neįprastose, bet puikiai įrengtose šaudyklose, mūšiui mieste pritaikytose mokymo teritorijose“ – sakė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Grunda.

Pratybose JAV Pensilvanijoje dalyvauja Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių pagrindu suformuotas būrys – apie 40 karių iš KASP Kauno Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono.

Šiose pratybose Lietuvos kariai dalyvauja nuo gegužės 31 d. ir iki aktyviosios pratybų fazės kartu su amerikiečiais dalyvavo kovinio šaudymo pratybose, stebėjo oro atakos lėktuvo A-10 kovinius šaudymus. Taip pat turėjo galimybę vykdyti tokio lėktuvo oro atakos valdymą, artilerijos ugnies koregavimo procedūras specialiai įrengtame kompiuteriniame simuliatoriuje.

Tradiciškai į pratybas Pensilvanijoje vyksta padalinys formuojamas geriausius pėstininkus parengiančios Krašto apsaugos savanorių pajėgų kuopos pagrindu. Kartu priskiriamas ir Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų karių skyrius, laimėjęs geriausio Sausumos pajėgų skyriaus varžybas.

Pratybose JAV Lietuvos kariai dalyvauja gegužės 31 – birželio 7 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA