Baikerių šventėje eksponuoti M. Monro ir E. Preslio mėgti automobiliai | Kas vyksta Kaune

Baikerių šventėje eksponuoti M. Monro ir E. Preslio mėgti automobiliai

Jono Danielevičiaus nuotr.

Sekmadienį baigėsi 17-oji baikerių šventė „Bike Show Millennium”. Šiandien automobilių sportui skirtoje dienoje buvo galima išvysti automobilių parodą, visą dieną vyko ekstremalios šonaslydžio „Vimota driftingo pirmenybės“, kvalifikaciniai ir poriniai važiavimai.

[galerija kiek=”20″]

Nemažai dėmesio sulaukė antikvarinių automobilių paroda, tad pakalbinome tokių automobilių savininkus Stasį Pranevičių, atstovaujantį Lietuvos netradicinių automobilių klubui „Auto era” ir Saulių Nausėdą iš Lietuvos „VW” vabalų klubo.

S. Pranevičius pasakoja, kad tokiais kaip jo, 1956 m. gamybos „Kadilakais”, važinėjo pati Merlin Monro ir Elvis Preslis, o rokenrolo karalius tokį patį dar ir savo mamai gimtadienio proga padovanojo.

„Žvaigždės juos mėgo, nes tada „Kadilakas” buvo viena prabangiausių mašinų, palyginimui, kiti automobiliai kainuodavo po 1-2 tūkst. dolerių, o ši keturiskart brangiau – 4,5 tūkst. dolerių. Didžiulis pranašumas buvo kondicionieriai, elektra šildomos sėdynės, automatinio valdymo langai”, – pasakojo S. Pranevičius.

Vyras atskleidė, kad senovinių automobilių restauravimas jam yra hobis, o rezultatus, esą, būtina parodyti visuomenei.

„Juk dar Seneka yra sakęs: „Niekada nebūsiu laimingas turėdamas daiktą, kurį laikysiu uždarytą ir niekam neparodysiu.” Tad, ką nuveikei, norisi pademonstruoti ir kitiems”, – sakė pašnekovas.

S. Pranevičius atviravo, kad su savo „Kadilaku” važinėja itin retai – per metus nuvažiuoja mažiau kaip tūkstantį kilometrų, keliauja tik specialiomis progomis, esant gražiam orui ir geriems keliams. „Beje, norisi pasidžiaugti, kad Kauno keliai kasmet vis gerėja ir atsiranda vis daugiau gatvių, kuriose galiu važiuoti savo „Kadilaku”. Prieš 10 metų tokių kelių buvo žymiai mažiau”, – pastebėjo S. Pranevičius.

Penkis senovinius automobilius savo kolekcijoje turintis kitas pašnekovas – Saulius Nausėda parodoje dalyvavo su 1969 metų gamybos „VW-500 caprio” markės eksponatu. Sauliaus kolekciją 2007 m. jis papildė atgabentas iš Magdeburgo, Rytų Vokietijos.

„Kasdien, žinoma, šiuo gamykliniu kabrioletu nevažinėju, norisi kuo ilgiau jį išlaikyti autentišką. Dažnai jis pasirodo parodose Lenkijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje. Naudoju ir per ypatingas šventes, turbūt pastebėjote, kaip jį pamėgę jaunieji vestuvių fotosesijoms. Vabalus pasaulyje žino visi, jiems reklamos nereikia”, – sakė S. Nausėda. Jo žiniomis, tokių automobilių Lietuvoje tėra apie dešimt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA