Kauno klinikose bus pasveikinti Pasaulinę dieną be tabako gimę naujagimiai | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikose bus pasveikinti Pasaulinę dieną be tabako gimę naujagimiai

Archyvo nuotr.

Visoje Lietuvoje birželio 1 d. jau 15-ąjį kartą bus vykdoma akcija „Gimiau nerūkanti/is”.

Akcijos metu, marškinėliais su užrašu „Gimiau nerūkantis” ar „Gimiau nerūkanti” yra apdovanojami „Pasaulinę dieną be tabako“ (gegužės 31) gimę naujagimiai. Akcija vyksta visuose Lietuvos miestų gimdymo namuose.  Akcijos organizatoriai naujagimių tėvams tarsi už juos perduoda prašymą: „Leiskit gimti ir augti sveikiems“. Pagrindinis šios dienos tikslas yra apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo sukeliamų sveikatos, socialinių, aplinkos ir ekonominių problemų bei priverstinio kvėpavimo tabako dūmais užterštu oru.

Tiek moters, tiek vyro rūkymas šeimoje gali tapti rimta kliūtimi norint susilaukti vaikų šeimoje, o tėvų rūkymas gali reikšmingai pakenkti vaiko sveikatai. Pasyvus rūkymas nėštumo metu taip pat gali tapti vaisiaus ir jau gimusio vaiko sveikatos sutrikimų priežastimi. Augdami vaikai perima tėvų elgesio modelį ir patys dažniau pradeda rūkyti.

Rūkymo sukeltos ligos Lietuvai kasmet kainuoja apie 7000 gyvybių. Dėl šios priežasties akcijos organizatoriai, matydami vis labiau visuomenėje, o ypač tarp moterų, plintantį rūkymą, siekia informuoti visuomenę ir paraginti saugoti vaikų ir savo sveikatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA