Kodėl Kaune kaukė sirenos? | Kas vyksta Kaune

Kodėl Kaune kaukė sirenos?

SXC nuotr.

Didžiojoje Kauno dalyje apie 10.35 val. pradėjo kaukti miesto sirenos. Kauniečiai išsigando, nes apie bandymus iš anksto nebuvo pranešta, o ir laikas kitoks nei būdavo įprastai, tad žmonės pradėjo teirautis, ar nėra pavojaus mieste. Specialistai patikino, kad sirenos mieste kaukia kiekvieną antradienį.

Apie 10.35 val. mieste pradėjo kaukti pavojaus sirenos. Jų garsas pasėjo paniką, nes iš anksto nebuvo pranešta apie bandymus. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją per porą minučių užplūdo dešimtys skaitytojų laiškų, su klausimais, kodėl Kaune kaukia sirenos.

Žmonėms įtarimą sukėlė ne tik tai, kad iš anksto apie bandymus nebuvo skelbta, bet ir sirenos kaukimo laikas. Paprastai bandymai vykdavo 11.57 val. ir sirena kaukdavo su pertraukomis kelis kartus, o šį kartą po kelių minučių nustojo.

Visgi, nerimauti nereikėtų. Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad tai buvo sistemos bandymas. Sirenos buvo įjungtos tam tikrose Kauno vietose. Sirenas kauniečiai girdėjo miesto centre, Aleksote, Petrašiūnuose, Dainavoje ir kituose rajonuose.

G. Jankus patikino, kad buvo vykdoma profilaktiniai radijo bangomis valdomų sirenų bandymai. Jie atliekami kiekvieną antradienį, tačiau turėtų skambėti iki 30 sekundžių, todėl žmonės paprastai sirenų kaukimo nespėja užfiksuoti. Šį kartą gali būti, kad sirenų kaukimas buvo uždelstas, tačiau vis tiek baimintis nereikia, pavojaus mieste nėra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA