Užkandžiai iš Ilgakiemio – į visas pasaulio šalis | Kas vyksta Kaune

Užkandžiai iš Ilgakiemio – į visas pasaulio šalis

Bendrovės nuotr.

1991-asiais Ilgakiemyje įkurta bendrovė „Naujasis Nevėžis“ dabar daugeliui lietuvių asocijuojasi su šūkiu „Oho!”. Išnagrinėję užsienio praktikas ir pasirinkę optimalų gamybos bei įrenginių technikos variantą, įmonės įkūrėjai nusprendė Lietuvai pristatyti Kauno rajone gaminamus sausus pusryčius bei užkandžius.

„Naujasis Nevėžis“ direktorius Gediminas Krutulis iki šiol prisimena, kaip 1996 m. buvo pagaminta pirmoji įmonės produkcija – 300 kilogramų sausų pusryčių. Nuo to ir prasidėjo jau dvidešimtmetį besitęsianti įmonės tradicija gaminti pusryčius bei saldžius ir sūrius užkandžius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkoms.

Šiuo metu per mėnesį „Naujasis Nevėžis“ gali pagaminti apie 800 tonų įvairių rūšių gaminių: nuo sausų pusryčių ar pagalvėlių su įdarais iki užkandžių bei traškučių prie alaus. Didžiąją dalį savo produkcijos įmonė ženklina „Oho!“ prekiniu ženklu.

Įdarbina daug Garliavos apylinkių gyventojų

„Naujasis Nevėžis“ – vienas didžiausių darbdavių Garliavos apylinkėse: įmonėje dirba per 170 darbuotojų. Įmonė nevengia remti įvairias visuomenines, socialines iniciatyvas bei renginius.

„Ilgakiemyje jau 20 metų veikianti įmonė – viena didžiausių Garliavos apylinkių darbdavių. Žmonės įmonėje vertinami, skatinami, jiems suteikiamos sąlygos, palankios dirbti ir tobulėti, tad darbuotojų kaita nedidelė“, – pasakoja G.Krutulis.

G. Krutulio pastebėjimu, nors yra žmonių, atvykstančių iš Kauno miesto ar atokesnių Garliavos apylinkių, vis dėlto nemaža dalis darbuotojų gyvena šalia įsikūrusios įmonės.

Siekia gaminti sveikesnę produkciją

Pradėjus gamybą nuo vienos linijos, per bemaž ketvirtį amžiaus veiklos „Naujasis Nevėžis“ gamybos technologijos buvo nuolat atnaujinamos, didžiausią dėmesį skiriant užtikrinti kokybišką produkciją. Įmonė vadovaujasi maisto saugos ir kokybės standartais bei yra akredituota kokybės, aplinkosaugos bei maisto saugos vadybos sistemos sertifikatais.

Plačios technologijų galimybės įmonei leidžia kasmet tobulinti gaminius, kurti ir pateikti naujus produktus, keisti dizainą ar pakuotes. „Naujasis Nevėžis“ nuolat investuoja į technologijų plėtrą bei mokslinę – tiriamąją veiklą. Visa įmonės produkcija yra kuriama ir tobulinama įmonės darbuotojų-technologų.

Neseniai „Naujasis Nevėžis” technologai sukūrė ir naują liniją su didesniu skaidulinių medžiagų kiekiu, išsaugotomis vertingiausiomis grūdų savybėmis, taip pat – be dirbtinių dažiklių ir aromatų.

Kauno rajone pagaminta produkcija keliauja ir į užsienio šalis

Šiuo metu Kauno rajono gamintojų sausi pusryčiai gabenami ne tik į kaimynines Rusiją, Lenkiją, Baltarusiją, Ukrainą ar atokesnes Vokietiją, Daniją, Ispaniją, bet ir į tolimas egzotiškas šalis – Keniją, Kiprą, Libaną, Tunisą, Kiniją, Indoneziją. 2015-aisiais įmonė produkciją eksportavo net į 40 valstybių, o pajamos iš eksporto siekė apie 80 proc. visų bendrovės pajamų.

Ateityje „Naujasis Nevėžis“ ketina kurti dar daugiau produktų skirtingų amžiaus grupių vartotojams bei išlaikyti skanaus sausų pusryčių ir traškučių gamintojo poziciją ne tik Lietuvoje, bet užsienio rinkose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA