Vakarieniauti – prie lietuviško biliardo stalo, pagaminto Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Vakarieniauti – prie lietuviško biliardo stalo, pagaminto Kauno rajone

R.Tenio nuotr.

Kauno rajone įsikūrusi įmonė „Bilijardai“ – viena iš lyderiaujančių biliardo žaidimo stalų kūrėjų Europoje, kurios vienas iš prabangiausių stalų net puikavosi filme „Da Vinčio kodas“. Stalo žaidimai kaip laisvalaikio bei poilsio priemonė vis dar neišeina iš mados, o lietuvių gaminti biliardo stalai plečiasi į vis egzotiškesnes rinkas.

Įmonėje „Bilijardai“ gaminami įvairių rūšių stalai: nuo klasikinių biliardo ar pulo, iki stalo futbolo ar pokerio stalų. Siūlydami unikalius produktus, įmonės darbuotojai daug laiko investuoja į modernesnių technologijų kūrybą, gamyboje naudojami itin patikimi konstrukcijų sprendimai, įdiegta kokybės vertinimo sistema, sertifikatai.

Daugelis lietuviškųjų biliardo stalų eksportuojami į užsienį. Įmonės direktoriaus pavaduotojas Ričardas Andriuškevičius prisimena, jog anksčiau beveik 70 proc. rinkos sudarė Rusijai gaminami stalai – dabar tai siekia turbūt apie procentą. Visgi, šiuo metu Kauno rajone gaminami žaidimų stalai keliauja beveik į visas Europos šalis, o viena didžiausių įmonės rinkų – Amerika. Įmonės direktoriaus pavaduotojas priduria, jog keli biliardo stalai siunčiami ir į Azijos valstybes: Japoniją ar Pietų Korėją.

Unikali produkcija, kurios kūryba užsiimti gali ir pats

Vienu prabangiausių biliardo stalų galima pavadinti „Rossi“ – toks stalas net buvo pastatytas filme „Da Vinčio kodas“. Tai pats brangiausias „Bilijardai“ gaminys, kuriame įrengtos net šildymo sistemos.

Mūsų miesto biliardo klubuose taip pat galima pamatyti „Bilijardo“ kurtus žaidimų stalus – daugiausia galima pastebėti sportinius bei klasikinius biliardo stalus.

„Dijonas – dažniausiai parduodamas, klasinis biliardo stalas, kuriam galima pritaikyti itin daug dizaino pakeitimų,“- teigia R. Andriuškevičius. Kadangi įmonė naudoja įvairias žaliavas, klientas turi galimybę rinktis, koks stalas jam tinka prie interjero.

Renkantis biliardo stalą, „Bilijardai“ puslapyje savo svajonių stalą susikomplektuoti gali ir pats pirkėjas. Per „Sukurk pats“ nuorodą klientas gali pasirinkti, kokios lietuviškos medienos: uosio, ąžuolo ar beržo stalo jis norės, kokią odą rinksis, bei kaip modeliuos dizainą.

Ploniausias biliardo pietų stalas

Visgi, viena unikaliausių prekių – tai biliardo pietų stalai, kuriuos pagal nuotaiką galima modifikuoti iš žaidimų į valgomojo stalą. Įmonė leidžia stalų „Pronto“ liniją, kuriuos iš pradžių pardavinėjo Anglijoje, tačiau prekyba vystėsi. Lietuviai taip pat itin domisi bei perka biliardo pietų stalus, kurių kainos nelabai ir skiriasi nuo brangesnių valgomųjų stalų kainų.

Šiuo metu „Bilijardai“ yra pagaminę turbūt patį ploniausią medinį biliardo pietų stalą – „Pronto Vision“. Klientai taip pat renkasi įvairius šių stalų dizaino elementus: nuo organinio stiklo iki diodinių stalo kojų, įvairių medienų rūšių stalviršius bei apdailas. Įmonė taip pat pirmoji rinkoje išsprendė stalviršio padėjimo klausimą, kad jis netrukdytų valgomajame ar svetainėje, bei stalo pakėlimo ir nusileidimo konstrukciją, leidžiančią patogiai valgyti.

Šiuo metu Kauno rajone įsikūrusi įmonė nori pralenkti patys save – kuria dar naujesnį biliardo pietų stalą, kuris, planuojama, bus plonesnis 35 milimetrais, nei dabar gaminamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA