Į Kauno senamiestį grįžta gyva muzika | Kas vyksta Kaune

Į Kauno senamiestį grįžta gyva muzika

Archyvo / R. Tenio nuotr.

Šį šeštadienį Kauno senamiesčio draugija kviečia į renginių ciklo „Kauno senamiestis gyvai“ koncertą. Kauno 1-osios muzikos mokyklos jungtinis mokinių ir mokytojų pučiamųjų orkestras Kauno senamiestyje parodys daugiau nei valandos trukmės programą.

15 val. nuo Istorinės Prezidentūros su muzika žygiuosiantys atlikėjai sustos dviejose „Kauno senamiestis gyvai“ erdvėse. Vilniaus ir L. Zamenhofo bei Vilniaus ir Daukšos gatvių sankryžose bus galima ilgiau pasigėrėti tarptautinių laureatų programa. Renginio kulminacija laukia Kauno Rotušės aikštėje.

Įgyja edukacinę funkciją

„Kauno senamiesčio draugijos“ ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos bendradarbiavimas tęsia renginių ciklo „Kauno senamiestis gyvai“ koncepciją. Bendradarbiaujant su Kauno miesto 1-osios muzikos mokyklos mokiniais, norima padėti atsiskleisti jauniems talentams ir jaunimo užimtumą paversti tradiciją turinčia pilietine iniciatyva, o kauniečius supažindinti su atliekama muzika.

„Mūsų misija – ne tik skatinti moksleivius prisidėti prie miesto kultūrinio gyvenimo, bet ir skleisti erudiciją. Prieš kiekvieną kūrinį bus trumpai supažindinama su autoriumi ir kūrinio kilme. Ateityje planuojame ir daugiau panašaus pobūdžio pasirodymų“, – teigė Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktorius Jonas Kazlauskas.

Draugystė tarp KSD ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos užsimezgė KSD susirinkime, kuriame taip pat dalyvavo KTU profesoriai Robertas ir Palmira Jucevičiai, įmonių grupės „Nuova“ vadovai Minvydas ir Liuda Znaidauskai bei KSD pirmininkas Edmundas Kolevaitis.

Gyva muzika senamiestyje skambės visus metus

Birželio pradžioje startavęs renginių ciklas „Kauno senamiestis gyvai“ nesiruošia sustoti. Didelės sėkmės sulaukusi iniciatyva, kurios dėka kiekvieną vasaros savaitgalį senamiestyje skambėjo gyva smuiko, akordeono, saksofono, džiazo muzika, dovanos šventes miestui ne tik vasaros metu.

„Džiaugiuosi partneryste su Kauno 1-osios muzikos mokykla, kuri dovanos muziką, o mes – sąlygas tai muzikai skambėti senamiesčio erdvėse šaltuoju metų laiku. Šis mūsų bendradarbiavimo vaisius senamiesčio lankytojams leis visus metus gėrėtis gyva muzika restoranuose, galerijose, muziejuose ir bažnyčiose, lankytojų laisvalaikio praleidimui suteikiant kultūrinės vertės.

Smagu, kad su profesionaliai atliekama muzika galime ne tik džiuginti kauniečius ir miesto svečius, bet ir toliau populiarinti Kauno senamiestį, kaip masinę susibūrimo ir dalinimosi kultūra vietą“, – sakė Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA