Greičiausią bėgiką apdovanos investicinio fondo akcijomis | Kas vyksta Kaune

Greičiausią bėgiką apdovanos investicinio fondo akcijomis

Asociatyvinė/ R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio 28 dieną Kaune vyksiančio „Naktinio Orion bėgimo“ nugalėtojų laukia unikalus prizas – investicinio fondo „OMX Baltic Benchmark Fund“ vienetai ir specialistų konsultacijos, kaip iš laimėjimo uždirbti dar daugiau ir pasirūpinti, kad ateitis, net ir baigus profesionalaus sportininko karjerą, būtų finansiškai užtikrinta.

[galerija kiek=””]

„Siekiant aukštų rezultatų sporte ar tiesiog rūpinantis sveika gyvensena, daugelis žmonių supranta, kad tikslui pasiekti reikia reguliariai treniruotis. Bet vis dar daugelis pamiršta, kad rūpinantis savo finansine gerove taip pat kaip ir sporte reikia reguliariai tobulintis ir investuoti į finansines žinias ir kaupti patirtį siekiant asmeninių finansų tikslų. Šiuo prizu norime paskatinti sportininkus ir renginio dalyvius daugiau domėtis „sveiku finansiniu gyvenimu“ ir nustoti bijoti investicijų. Visgi išsivysčiusiame pasaulyje, net ir netolimose kaimynėse Skandinavijoje, Vokietijoje į investicinius fondus yra investuojama kelis kartus daugiau nei pas mus“, – pasakojo Ramūnas Baranauskas, turto valdymo bendrovės „Orion Asset Management“ generalinis direktorius.

Renginį organizuojančio VšĮ „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis tikina, kad toks prizas profesionalius sportininkus gali paskatinti daugiau dėmesio skirti savo ateities saugumui užtikrinti.

„Įprastai bėgimo varžybų nugalėtojai laimi pinigų arba sporto apranga, įranga prekiaujančių įmonių kuponus jų prekėms įsigyti. Bet nemažai profesionalių sportininkų jau yra apsirūpinę sportiniu inventoriumi ir laimėjimas būna perduodamas draugams ar artimiesiems. Bet vertybiniai popieriai. Tai yra unikalu. Neteko girdėti, kad bėgimo renginio Lietuvoje nugalėtojui būtų skiriama vertybinių popierių ar kitų akcijų. Viliuosi, kad toks prizas sportininkus paskatins pasirūpinti savo ateitimi ir pagalvoti, kaip užsitikrinti saugų gyvenimą baigus sportininko karjerą“, – pasakojo A. Pukis.

„OMX Baltic Benchmark Fund“ fondo vienetus prižiūri Lietuvos Bankas, o jo vienetais prekiaujama „Nasdaq“ vertybinių popierių biržos Vilniuje, Latvijoje ir Estijoje. R. Baranauskas yra įsitikinęs, kad investicijos į tokius fondus yra saugesnės nei pinigų laikymas kojinėje ar įprastuose bankiniuose indėliuose.

„Indėlių banke palūkanos itin mažos ir santaupų neapsaugo nuo infliacijos ir nuvertėjimo. Jau nekalbu apie pinigų laikymą namuose, kur juos gali bet kada pavogti, sunaikinti gaisras ar kita nelaimė. Akcijų fondo turtas, tai įvairios Baltijos šalių įmonės, kurių vertė kyla kylant infliacijai, tad nuo to jos yra automatiškai apsaugotos ir duoda didesnę grąžą“, – tikino investavimo ir finansų specialistas.

Rugpjūčio 28 dieną Kaune vyks 8 kilometrų „Naktinis Orion bėgimas“. Bėgimo entuziastai ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai startuos Nemuno saloje, pasieks Kauno pilį ir sugrįš atgal, kur jų lauks šviesos ir spalvų šou, gyva muzika ir tikra diskoteka.

Dalyviai galės paremti ir Ritos Garbaravičienės vaikų labdaros ir paramos fondą. Už surinktas lėšas fondas padės sunkiau besiverčiančių Kauno šeimų vaikams pasiruošti mokslo metams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA