Susijungimas įvyko: „Dirbam Kaunui” prisijungė prie Kauno liberalų | Kas vyksta Kaune

Susijungimas įvyko: „Dirbam Kaunui” prisijungė prie Kauno liberalų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Pirmadienį į Kauną atvykęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis pranešė, kad į liberalų gretas jungiasi asociacijos „Dirbam Kaunui“ nariai.

[galerija]

„Paskutiniai savivaldybės rinkimai aiškiai parodė, kad dalis gyventojų tampa nusivylę partijų veikla, todėl praėjusiuose savivaldos rinkimuose daug kur dalyvavo visuomeniniai komitetai, kurie susilaukė didelio žmonių pasitikėjimo. Mes jaučiamės stiprūs, esame atvira partija, ir kviečiame žmones, kuriems artima liberalų idealogija, tai yra kelias kaip vienyti politinius judėjimus.

Šis susitarimas yra pirmas žingsnis bendradarbiaujant su komitetais, bet žinoma ne paskutinis. Artėjant Seimo rinkimams, kuo daugiau liberalų gretose bus lyderių, tuo geriau mes galėsime užtikrinti patrauklesnį savo idėjos formavimą“, sakė E.Masiulis.

Kauno liberalų valdyba pagal susitarimą priims 38 prašymus pateikusius žmones, kurie įsilies į Liberalų sąjūdį, jų gali būti ir daugiau. Kauno liberalų skyriuje šiuo metu yra virš 200 narių. Asociacija „Dirbam Kaunui“ bus naikinama.

Asociacijos „Dirbam Kaunui“ pirmininkas Gintautas Labanauskas teigė, kad jų judėjimas, kuris egzistavo 4 metus stebėjo Lietuvos politinį gyvenimą, dirbančias partijas ir po ilgų diskusijų buvo nuspręsta jungtis prie Liberalų sąjūdžio.

„Liberalų sąjūdis yra tokia jėga, kuri turi didžiausią potencialą dirbti mūsų komandai“, spaudos konferencijos metu sakė G.Labanauskas.

E.Masiulio pasiteiravus, ar visi Kauno skyriaus nariai pritaria šiam jungimuisi, atsakė, kad būtų labai keista, jei visi palaikytų ir pabrėžė, kad liberalai yra tokia partija, kuri nevengia diskusijų ir kad jos tik stiprina partiją.

„Aš suprantu, kad Kaune Tėvynės sąjunga tradiciškai turi stiprias pozicijas, todėl manau, kad susijungimas su „Dirbam Kaunui“, bendravimas su valdančiųjų „Vieningo Kauno“ komitetu stiprins Kauno liberalus. Savo pavyzdžiu norime parodyti, kad esame atviri, netgi ir tada, kai kai kuriais klausimais neturime vieningo sutarimo“, sakė E.Masiulis.

Kitą ketvirtadienį bus renkamas naujasis Kauno liberalų skyriaus pirmininkas.

Visuomeninio rinkimų komiteto „Gintauto Labanausko komanda „Dirbam Kaunui“ savivaldos rinkimų sąraše dalyvavo ir Tautininkų sąjungos atstovai.

G.Labanauskas 2013 metais norėjo surengti referendumą dėl „homoseksualizmo propagavimo“ ribojimo. Liberalų sąjūdis tuo metu remia tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimą.

Kauno Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas taryboje Rimantas Mikaitis BNS sakė, kad galimi vertybiniai nuomonių skirtumai neturėtų kliudyti naujiems partneriams dirbti drauge.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA