Alaus kelias su Arvydu Saboniu | Kas vyksta Kaune

Alaus kelias su Arvydu Saboniu

R. Tenio nuotr.

Tikra krepšinio legenda stebėjo tikrąjį alaus kelią alaus darykloje „Volfas Engelman“. A. Sabonis, kartu su kitais ekskursijos svečiais, paragavo alaus įvairiuose jo gaminimo etapuose.

Viskas prasideda nuo alaus misos virimo skyriaus, kur variniuose katiluose yra verdamas pirminis produktas. Būtent šiame skyriuje pagal aludarių parašytus receptus, sudėtos žaliavos nulemia galutinį alaus skonį. Yra naudojamas salyklas, kuri yra pagrindinė alaus žaliava. Taip pat virimo skyriuje, pilamas vanduo ir užmaišymo katiluose visi lukštai atskiriami, o alus toliau keliauja į kitus etapus.

Antrasis itin svarbus etapas yra fermentacija. Čia alus atšaldomas iki minusinės temperatūros. Kiekviena alaus rūšis šaldoma skirtingoje temperatūroje, mat alus užšąla prie tokios minusinės temperatūros, kiek yra alkoholio laipsnių. Toliau alaus keliauja į filtravimo skyrių, o vėliau supilstomas į talpas.

Visuose alaus darymo skyriuose krepšinio legenda galėjo paragauti alaus jo gaminimo procese. Fermentacijos skyriuje A.Sabonis paskanavo vadinamojo grogo, kuris savyje neturi labai daug laipsnių, tačiau jo lengva padauginti. Alaus degustacija vyko nuo paprastos misos iki alaus, kuris pateikiamas vartotojams.„Visai neblogas skonis“, – juokavo A.Sabonis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA