Kauniečiai sunerimo, kodėl iš pat ryto kaukia sirenos? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sunerimo, kodėl iš pat ryto kaukia sirenos?

R. Tenio nuotr.

Nuo pat ryto naftos bazėje darbuojasi specialiosios tarnybos. Čia imituojamas terminalo gaisras, tad spendžiami taktiniai manevrai, kaip apsaugoti kitus rezervuarus bei užgesinti pagrindinį gaisro židinį.

UAB ,,Okseta“ teritorijoje (Biruliškių g. 6A) saugomas kuras, kuris paskirstomas į Kauno degalines. Tai pavojingų medžiagų laikymo vieta, tad kilus gaisrui reikia būti pilnai pasiruošus. Vykdomose pratybose numatyti pagrindiniai manevrai, kaip apsaugoti pirmiausiai žmones, o po to ir talpyklas, kad gaisras toliau neišplistų.

„Jei čia realiai vyktų gaisras, pasiruošimas gali vykti ir pusdienį, nes aplink rezervuarus yra pavojingiausia zona. Pirmiausiai pasirūpinama žmonių saugumu, o po to rezervuarais. Įvertinama temperatūra, pradedami aušinti rezervuarai. Čia svarbiau yra ne užgesinti, o būtent ataušinti, kad ugnis neišplistų“, – komentavo Kauno apskr. priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Vytautas Jakšas.

Pagal pratybų scenarijų, ugniagesiams gelbėtojams teko vandenį pumpuoti iš šalimais esančio vandens telkinio, nes neva užstrigo vandens hidrantai. Taip siekiama, kad gelbėtojai pasitreniruotų bet kokiomis situacijomis.

Pratybos vyko ties didžiausiu naftos terminalo rezervuaru, kuriame gali būti saugoma iki 5 tūkst. kubų dyzelino. Tikro gaisro atveju, jei išsilietų dyzelinis kuras, tai reikėtų panaudoti „putų ataką“, kuria būtų pilamos putos aplink rezervuarą, kad liespnos neišplistų.

Patikrinimo metu evakuoti ir Amalių bei senelių prieglaudos gyventojai. Buvo pasirinkta evakuoti Amalių sodų, Bruknių tako gyventojus, bei Kalendrų take įsikūrusius senelius, kurie išgabenti į Kauno humanitarinę pagrindinę mokyklą, esančią M. Gimbutienės gatvėje 9. Taip siekiant kartu patikrinti, kaip veikia evakuotų žmonių priėmimo punktas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA