Dviračiu apvažiavo Lampėdžių karjerą. Ir ne kartą – Kas vyksta Kaune

Dviračiu apvažiavo Lampėdžių karjerą. Ir ne kartą

Dviračių sporto entuziastai dalyvavo maratone aplink Lampėdžių karjerą. Dalyviai aplink vandens telkinį važiavo per tam skirtą laiką, o nugalėjo tas, kuris apvažiavo daugiausiai ratų.

Maratonas vyko ratu aplink Lampėdžių karjerą. Vieno rato ilgis 9,5 kilometro. Trasa vedė asfaltuotu šaligatviu, vietinėmis gatvėmis, miško takeliais, pievos keliuku, žvyrkeliu, pakrantės takeliu. Nors trasa buvo labai įvairi, tačiau dviratininkams tikrai įveikiama. Geriausiai tokioje trasoje buvo važiuoti kalnų dviračiais su grubaus rašto padangomis.

„Iš pirmo žvilgsnio trasa nesudėtinga, tačiau dalyviai tikino, kad padirbėti tikrai reikėjo. Trasoje reikėjo važiuoti ir per šaknis, nuokalnes. Nors varžybos skirtos dviračių mėgėjams, visgi reikėjo, kad žmogus gerai valdytų dviratį. Mes pirmą kartą rengiame tokio tipo varžybas mieste, kurios pareikalavo didelės ištvermės“ – kalbėjo „Dviratai“ atstovas Linas Vainius.

Renginio metu buvo galima smagiai praleisti laiką su bendraminčiais dviračių mėgėjais ir išbandyti save 6 ar 3 valandų kalnų dviračių maratone. Varžybos skirtos visiems dviračių mėgėjams, galėjo dalyvauti pavieniai vyrai ir moterys ar grupės iš 2 ar 4 asmenų. Grupėse iš 2 ir 4 asmenų varžybos vyko estafetės principu. Vienu metu iš komandos trasoje važiuoja tik vienas žmogus, kiti ilsisi ir paskui pasikeičia. Pavieniai dalyviai ir komandos patys sprendė, kokiu greičiu minti, kada važiuoti, kada ilsėtis. Laimėjo daugiausiai ratų per duotą laiką nuvažiavęs dalyvis ar komanda iš 2 arba 4 asmenų.

Daugiausiai ratų apvažiavo vilnietis Vygantas Rapševičius. Jis per šešias valandas Lampėdžius apvažiavo net 13 kartų. Per porą ratų atsiliko Evaldas Kazlauskas iš Marijampolės.

Aušrinė Rudinskienė moterų grupėje buvo pirmoji. Pora ratų mažiau įveikė ir antra liko Karpavičiūtė Karolina.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA