Karaliaus Mindaugo prospekte triumfavo drifto karalius iš Airijos | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo prospekte triumfavo drifto karalius iš Airijos

Roko Tenio nuotr.

Kaune vykusiame Europos „Drift All Stars“ čempionate pasirodė virš 30 dalyvių. Įnirtingai kovojo visi dalyviai, tačiau ne visiems pasisekė išlikti iki galo. Sekmadienio vakarą komisija išrinko geriausiai automobilius valdančius sportininkus.

Vakar dalyviai galėjo apšilti ir išbandyti trasą, o šiandien varžovų laukė pagrindinė kova dėl geriausio Europos drifterio vardo. Šiandieninės kovos vyko ne po vieną, o besivaržant keliems sportininkams vienu metu, tad taip padidėjo tikimybė nesuvaldyti automobilio. Ukrainos sportininkas V. Marchenko važiavo paskui varžovą ir kovos metu rėžėsi į apsauginę tvorą. Kitiems dalyviams nepavyko aplenkti kitų, tad teko iš varžybų pasitraukti.

Nors šiame čempionate dalyvavę lietuviai nepateko tarp finalininkų, apdovanotas geriausiai pasirodęs kraštietis. Juo išrinktas Timas Simniška.

Atlikus finalinius važiavimus paaiškėjo, kad absoliučiu šio sezono „Drift Allstars” čempionu tapo James Deane iš Airijos. Be kita ko, jis geriausiai pasirodė ir šį savaitgalį Kaune.

Galutinė sportininkų rikiuotė etape Kaune:

1. James Deane (Airija)
2. Piotr Wiecek (Lenkija)
3. Nigel Colfer (Airija)
4. Janis Eglite (Latvija)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA