Senamiestyje vyko didžiausias pasaulyje fechtavimosi flashmob‘as | Kas vyksta Kaune

Senamiestyje vyko didžiausias pasaulyje fechtavimosi flashmob‘as

R. Tenio nuotr.

Vienu metu visame pasaulyje daugybė fechtuotojų išsitraukė špagas ir surengė fechtavimosi pasirodymą. Kaune ši iniciatyva vyko Senamiestyje, nuo Rotušės iki Kauno arkikatedros. Akcija skirta populiarinti fechtavimosi sportą.

Fechtavimosi klubo „Floretė“ organizuojamas flashmob‘as patraukė kauniečių dėmesį. Per trumpą laiką, kai fechtuotojai špagomis darbavosi, ne vienas smalsuolis stabtelėjo pasižiūrėti reginio.

Fechtavimas – toks elegantiškas, senas bei filosofiškai stiprus sportas, kuris deja, bet yra menkai žinomas daugelyje šalių, o taip pat ir Lietuvoje. Taigi norint prisidėti prie fechtavimo žinomumo didinimo, o taip pat Kauno, kaip sporto miesto įvaizdžio sklaidos, surengtas šis renginys.

Fechtavimo sportui populiarinti, Italiljos fechtavimo federacijos prezidentas pasiūlė socialinę iniciatyvą. Teik Italijos fechtavimo klubai, tiek ir viso pasaulio fechtuotojai, prasidedant naujam sporto sezonui buvo kviečiami prisijungti prie šios iniciatyvos siekiant pritraukti naujų sportininkų bei fanų.

Tokia iniciatyva bus vykdoma įvairiuose pasaulio miestuose, šalia žinomiausių pastatų, tokių kaip Koliziejaus Romoje, „Times“ aikštėje Niujorke, šalia Pizos bokšto ar kitose žinomose vietose.

Svarbi flashmob‘o detalė yra ta, kad jis turės būti fotografuojamas bei filmuojamas, o visa vaizdinė informacija pateikiama socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“ bei „Instagram“ paskyrose su žyme #fencingmob. Italijos fechtavimo federacija surinks visas „Facebook“ publikuotas flashmob‘o nuotraukas bei sukurs vieną, didelį albumą, kuris bus gera šio sporto populiarinimo priemonė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA