50-asis burbuliatorius Kaune | Kas vyksta Kaune

50-asis burbuliatorius Kaune

R. Tenio nuotr.

Šešis sezonus iš eilės džiuginantis burbuliatorius jau 50-ąjį kartą kvietė kauniečius pūsti muilo burbulus prie Kauno Soboro.

Ši pilietinė iniciatyva startavo 2009 metais, vilniečiams „užburbuliavus“ Lukiškių aikštę, ir jau tais pačiais metais paplito Lietuvos miestuose. Kiekvienais metais prie „Burbuliatoriaus“ prisijungia vis daugiau užsienio miestų, šiais metais kartu su Lietuvos ir Jungtinės Karalystės miestais „burbuliavo“ Barselona, o taip pat Vankuveris, kur iniciatyva sulaukė aktyvaus miestiečių palaikymo.

Iniciatyva išsiskiria tuo, kad, skirtingai nuo festivalių ir švenčių, ji suburia miestiečius periodiškai, kas antrą vasaros pirmadienį.

„Siekėme išvystyti miesto ritualą, nes tik periodiškai veikiant viešosiose miesto erdvėse galima tikėtis jas atgaivinti ir išvystyti. „Burbuliatorius“ prigijo daugelyje Lietuvos ir užsienio miestų, aktyvių miestiečių palaikymo dėka iniciatyvos geografija kasmet plečiasi“, – komentuoja kūrybinės grupės „Laimikis.lt“ įkūrėja, miesto antropologė dr. Jekaterina Lavrinec.

Burbuliatoriaus akimirkos – nuotraukų galerijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA