Šimtamečiui meras palinkėjo stiprios sveikatos | Kas vyksta Kaune

Šimtamečiui meras palinkėjo stiprios sveikatos

Kaunas.lt nuotr.

Šimto metų jubiliejaus sulaukusį Povilą Čižinauską šį trečiadienį pasveikino Kauno meras. Rygoje gimęs šimtametis, vėliau į Braziliją su giminaičiais emigravęs, o galiausiai Kaune apsigyvenęs senolis trykšta gera nuotaika, mėgsta dirbti sode ir spręsti kryžiažodžius.

Garbingo jubiliejaus sulaukęs P. Čižinauskas šį trečiadienį su šypsena priėmė jį pasveikinti atvykusių Kauno vadovų ir Šančių seniūnijos darbuotojų sveikinimus ir linkėjimus.

„Sveikinu sulaukus garbaus amžiaus. Palinkėsiu svarbiausio – stiprios sveikatos”, – senolį sveikino Kauno vadovas Andrius Kupčinskas.

Senolis tvirtino mėgstantis žiūrėti televiziją ir spręsti kryžiažodžius. Pastaroji veikla P. Čižinauskui arčiausiai širdies – po ranka visuomet guli kryžiažodžių knygelė. Kaip teigė senolį slauganti jo dukterėčia Zofija Kvedaravičienė, jubiliatui taip pat patinka sodininkystė – dirbdamas lauko darbus senolis visuomet dainuoja gera nuotaika užkrėsdamas ir namiškius.

„Nepaisant garbaus amžiaus šimtametis dar balsavo Prezidento bei Europos parlamento rinkimuose” , – pasidžiaugė Z. Kvedaravičienė.

Šimtametis su prieš beveik dešimtmetį Anapilin išėjusia žmona vaikų nesusilaukė. 2014 metais Kauno mieste šimto ir daugiau metų sulaukė arba dar sulauks 27 miestiečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA