Jauni žmonės nori išsaugoti Kauną jauną – Kas vyksta Kaune

Jauni žmonės nori išsaugoti Kauną jauną

Šiuo metu Europoje ir Lietuvoje vis dar išlieka emigracijos bei jaunimo nedarbo problema. Mūsų šalyje jaunuolių bedarbystė siekia 26,4 proc, o jaunimo emigracija per dešimtmetį pasiekė 8 proc. Kaune jaunimo mažėja labiausiai tarp didžiausių šalies miestų – per 10 metų išvykusių iš Kauno, 14-29 metų amžiaus jaunimo, skaičius pasiekė 16,4 tūkst.. Net 24 proc. kauniečių pasitraukė į užsienį, o tuo tarpu iš Vilniaus kur kas mažiau tik 11 proc.

Laikinąją sostinę pamėgta vadinti jaunimo miestu, tačiau šiandien ypatingai aktuali tapo jaunų žmonių užimtumo problema. Kaip ją spręsti ir kaip padėti Kauni išlikti jaunu, pasiūlė Kauno jaunimo organizacijų „Apskritasis stalas“ pirmininkas Mantas Jurgutis ir jo komanda. Šiems pasiūlymams pritarė ir miesto verslo taryba, Jaunimo reikalų taryba bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tvaraus vystymosi grupė.

Anot M. Jurgučio, miestui labai reikalingas multifunkcinis jaunimo centras, kuris jauniems žmonėms sudarytų galimybę tobulėti, turiningai leidžiant laisvalaikį įgyvendinti įvairias savo iniciatyvas Kaunui. Planuojama, jog šiame jaunimo slėnyje kas mėnesį turėtų apsilankyti apie 4 tūkst. lankytojų.

Tikimasi, kad Kauno jaunimo slėnis startuos jau rudenį ir šis projektas nebus užbalzamuotas anksčiau laiko, tačiau tam reikia visų kauniečių palaikymo. Raginame atiduoti savo balsą „Įdomiausio projekto 2014“ rinkimuose bei taip parodyti, jog jaunimo užimtumo problemos yra aktualios ir į jas reikia atkreipti dėmesį.

Šis projektas dalyvauja „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo“ organizuojamame konkurse, o savo balsą galite atiduoti užėję čia užėję čia ir paspaudę „Balsuoti“ ant „Kauno jaunimo slėnis“. Balsuoti galima iki liepos 1 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA