Kauno raktas savaitgaliui perduotas festivalio „Kaunas Jazz” organizatoriams | Kas vyksta Kaune

Kauno raktas savaitgaliui perduotas festivalio „Kaunas Jazz” organizatoriams

Ketvirtadienį Kaune miesto rakto perdavimo ceremonija prasidėjo keturias dienas truksiantis festivalis „Kaunas Jazz“. Į miesto Rotušę susirinkę ištikimiausi džiazo festivalio lankytojai ir rėmėjai, išklausę sveikinimo kalbų ir Silvia ir Marius Duo koncerto, nuskubėjo į pirmąjį didįjį koncertą Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) salėje.

Per keturias festivalio dienas, kauniečiams ir vilniečiams nuskambės per 20 koncertų. Šiais metais festivalio organizatoriai džiazo gerbėjus bandys nustebinti Pat Metheny Unity Group koncertu Vilniuje, o Kaune koncertuos garsieji Spyro Gyra (VDU salėje) bei lyriškoji Cassandra Wilson, kurios koncertas vyks „Žalgirio“ arenoje.

Šiais metais vyks kaip niekad daug nemokamų renginių miesto erdvėse. Be tradicinių nemokamų renginių Vienybės aikštėje penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, šeštadienį visą dieną keturiose miesto vietose įrengtose lauko scenose pasirodys jaunieji džiazo atlikėjai, kurie budins miestą džiazo ritmu (daugiau informacijos apie „Džiazo gatvę“).

Tradiciškai, vienam iš festivalyje dalyvaujančių atlikėjų bus įteiktas „Kaunas Jazz Apdovanojimas“. Jį pelnys atlikėjas ar grupė, geriausiai įvertinta klausytojų ir komisijos. Tai paaiškės vėlų sekmadienio vakarą, paskutinio festivalio koncerto metu, klube „Combo“.

Visą festivalio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA