Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė

Tradiciškai pirmadieniais portale „Kas vyksta Kaune“ advokatė Raimonda Kazlauskienė atsako į skaitytojų pateiktus klausimus.

Kartu su dar dviem asmenimis nuomojomės savivaldybei priklausantį butą. Vasario mėnesį parašiau prašymą kad mane išbrauktų iš nuomos sutarties. Savivaldybė sutartį pakeitė tik gegužės mėnesį. UAB „Kauno vandenys“ padavė mus visus į teismą dėl susidariusios skolos už balandžio – gruodžio mėnesius. Kaip įrodyti, jog aš bute negyvenau ir mokėti skolos neturiu?

Nors patys nuomojamo buto gyventojai nėra sudarę sutarties su UAB „Kauno vandenys“, tačiau yra atsakingi už faktišką naudojimąsi jų paslaugomis. Civilinio kodekso 6.609 str. 1 d. reglamentuojama, jog gyvenamosios patalpos nuomininkas turi teisę nutraukti nuomos sutartį, prieš mėnesį raštu įspėjęs nuomotoją. Susiklosčius aptariamai situacijai, akivaizdu, jog jūs nesate kaltas už tai, kad savivaldybė sutarties pakeitimus įteisino praėjus trims mėnesiams ir jokie neigiami padariniai jums kilti negali. Nuomos sutartis jūsų atžvilgiu turi būti laikoma nutraukta praėjus vienam mėnesiui nuo prašymo pateikimo savivaldybei. Kadangi nutraukus sutartį nebeliko pagrindo, kuriuo remiantis jūs buvote atsakingas už buto nuomininkams teikiamas komunalines paslaugas, tai teismui pateikus atitinkamus įrodymus, reikalavimai jūsų atžvilgiu turi būti atmesti.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA