LKL čempionate – dešimtoji „Žalgirio” pergalė – Kas vyksta Kaune

LKL čempionate – dešimtoji „Žalgirio” pergalė

Visas rungtynes pirmavę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dešimtąją pergalę (10-4) Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Utenos „Juventus“ komandą 85:71 (30:15, 16:23, 18:12, 21:21).

Rungtynes taikliu dvitaškiu pradėjo Robertas Javtokas. Netrukus jaunasis Tomas Dimša dėjimu ir metimu iš po krepšio su varžovo pražanga pelnė 5 taškus (7:0) bei privertė varžovų komandos trenerį prašyti ankstyvos minutės pertraukėlės. Po jos svečiai atidarė savo taškų sąskaitą, bet nesulaikė tritaškį iš kampo pataikiusio Artūro Milaknio, kuris dar pasižymėjo ir perimtu kamuoliu bei dėjimu. Po gražaus R.Javtoko perdavimo įmetė po krepšiu įkirtęs Paulius Jankūnas (14:7), o po to estafetę perėmė abiejų ekipų toliašaudė artilerija. Vos per 75 sekundes uteniškiai iš toli įskraidino porą metimų, žalgiriečiai – net tris. Pirmasis pataikė R.Javtokas, po to – Vytenis Čižauskas ir A.Milaknis. Pastarasis prasiveržimu pelnė ir savo dešimtąjį tašką (25:13). Pirmąjį kėlinį keturiais taikliais baudų metimais užbaigė Vytenis Lipkevičius – 30:15.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar dviem taikliais Martyno Pociaus ir V.Čižausko tritaškiais – 36:19. R.Javtokas ir devintąjį tašką pelnęs Vytenis Čižauskas pridėjo po dvitaškį, M.Pocius pataikė savo antrąjį tolimą metimą bei padėjo žalgiriečiams išlaikyti 17 taškų pranašumą – 42:25. Tuomet varžovai pelnė 7 taškus be atsako, bet M.Pocius greitoje atakoje atliko efektingą dėjimą, o Šarūnas Jasikevičius įmetė iš vidutinio nuotolio (46:34). Tiesa, sėkmingai besigynusiems svečiams ketvirčio pabaigoje pavyko aptirpdyti Kauno ekipos persvarą iki 8 taškų – 46:38.

Trečiajame kėlinyje savo taškų sąskaitą atidarė Mindaugas Kupšas, pataikęs dvitaškį ir vieną baudos metimą. Jaunasis aukštaūgis dar atliko ir puikų rezultatyvų perdavimą komandos kapitonui P.Jankūnui (51:40). Po trečiojo A.Milaknio tritaškio ir dar vieno P.Jankūno dvitaškio žalgiriečių persvara išaugo iki 16 taškų (56:40) ir tai privertė „Juventus“ trenerių štabą prašyti minutės pertraukėlės. Po jos V.Lipkevičius ir M.Kupšas padidino pranašumą iki 20 taškų (60:40), todėl Utenos treneriai dar kartą pakvietė savo krepšininkus pasitarimui. Šis jau buvo produktyvesnis ir skirtumas kiek sumažėjo. „Žalgirio“ gretose paskutinius taškus trečiajame kėlinyje rinko iš vidutinio nuotolio pataikęs V.Čižauskas ir po krepšiu prasiveržęs M.Pocius – 64:50.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Š.Jasikevičius įmetė iš vidutinio nuotolio ir atliko perdavimą „žemė-oras“ R.Javtokui (68:52). Tada svečiai sugebėjo pelnyti aštuonis „sausus“ taškus, bet sukurti intrigos jiems neleido A.Milaknio ir R.Javtoko tandemas. Artūras pataikė dar du tritaškius, o Robertas pridėjo trejetą metimų iš arčiau – 80:68. Mačo pabaigoje tritaškį įmetė ir dvyliktąjį kamuolį atkovojo P.Jankūnas bei dar vieną metimą iš vidutinio nuotolio pataikė M.Pocius – 85:71.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA