Gregory Fridberg: „Vyras dar niekada man nėra dovanojęs gėlių!” – Kas vyksta Kaune

Gregory Fridberg: „Vyras dar niekada man nėra dovanojęs gėlių!”

Fotomenininkas Gregory Fridberg, antradienį Prienų kultūros centre atidarydamas autorinę darbų parodą „Lietuva – pirmoji meilė. Izraelis – mano namai”, buvo nustebintas ne tik į ją pažiūrėti atėjusių žmonių gausos, bet ir to, kad kai kurie vyrai su savimi atsinešė jam skirtas gėlių puokštes. „Vyras dar niekada man nėra dovanojęs gėlių!”, – emocionaliai prašneko autorius, imdamas žiedų glėbius iš jį pasveikinti atėjusių Prienų savivaldybės atstovų.

Tarti padėkos žodį į Prienus atvyko ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovas Gintaras Česonis.

„Buvau per jaunas pažinti Gregory tuo metu kai jis dirbo Lietuvoje. Bet vyresniosios kartos fotografai jį mini tik geruoju”, – sakė G. Česonis.

Prienų rajono savivaldybės vicemeras Egidijus Visockas sakė, kad menininkai yra tarpininkai tarp aukštesnių vibracijų ir žmonių. „Sakoma, kad kuriama dažniausiai kančioje. Tad, jei palinkėčiau kūrybingų metų, vadinasi, palinkėčiau skausmo. Na, bet manydamas, jog esate stiprus tai iškęsti, surizikuosiu”, – sakė E. Visockas.

Dailininkas Remigijus Janušaitis pasakojo ne itin mėgstąs, kad jį fotografuotų, nes rezultatas dažniausiai netenkina. „Bet kai pamačiau Gregory darbus, supratau, jog būtent jis galėtų įamžinti mane taip, kad patikčiau sau”, – įsitikinęs kūrėjas.

G. Fridberg paroda – trečioji Lietuvoje, surengta per kelis mėnesius. Prieš tris dešimtmečius į Izraelį išvykęs autorius prieš tai maždaug šešiasdešimties darbų ekspozicija lepino Kauno ir Druskininkų publika. Iš Kauno apskrities fotografijos toliau keliaus į Ukmergę ir Šiaulius.

„Jei sakyti tiesą, tai reikia įžūlumo ir drąsos į Lietuvą atvežti fotoarodą. Ruošdamasis jai pagalvojau, jog turiu tai padaryti ir nelaukti, kol ką nors panašaus padarys kiti”, – sakė G. Fridberg.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA