Kauniečiai išradėjai užkariauti pasaulį planuoja su elektriniu dviračio varikliu | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai išradėjai užkariauti pasaulį planuoja su elektriniu dviračio varikliu

Diena, kai dviratininkai, važinėdami daugiau, mins pedalus mažiau, artėja. Kaunietis išradėjas Gediminas Nemanis toliau siekia įgyvendinti savo idėją – sukurti elektros variklį dviračiams, kurį būtų galima greitai pritaikyti ant bet kurio dviračio ir paleisti masinę šio produkto gamybą. Šiuo metu užsienyje itin populiaraus projekto „Kickstarter“ pagalba renkamos lėšos pilnam idėjos įgyvendinimui, o finansiškai prisidėję prie jos, gaus pirmąjį elektrinį dviračio variklį.

Prieš daugiau nei tris metus elektrinį dviračio priedą pradėjęs kurti KTU studentas iš Kauno, šiuo metu su kolegomis Mindaugu Bliujumi, Laurynu Jokužiu ir Jonu Juralevičiumi yra įkūręs įmonę Didžiojoje Britanijoje ir jau šių metų pabaigoje tikisi paleisti masinę elektrinės dviračio pavaros gamybą.

„Ant galinio rato uždedama „stebuklinga“ dėžutė ir per perdavimo veleną suka ratą. Idėja paprasta, bet ji puikiai veikia“, – pasakojo išradėjas.

Maždaug 2 val. užtrunka pilnai pakrauti dviračio akumuliatorių, pakrautas jis gali nuvažiuoti apie 25 km. Įkrauti jį galima ten, kur yra įprasta elektros rozetė. Bateriją bus galima įkrauti daugiau nei 2000 kartų. To turėtų pakakti 5 metams neprarandant talpos.

Elektrinis variklis skirsis nuo kitų jau esančių rinkoje tuo, kad bus itin paprastai montuojamas prie beveik visų dviračių.

Šiuo metu „Rubbee“ kūrėjai, kurie daugiausiai yra iš Kauno, kviečia žmones prisidėti prie elektrinio variklio kūrimo finansiškai, o tie, kurie bus dosniausi, gaus ir pirmuosius elektrinius variklius, taip pat su kūrėjais galės visą savaitgalį praleisti kartu ir sužinoti dar daugiau apie kuriamą elektrinį dviračio priedą.

Visi komandos nariai, kuriantys dviratį, yra studijavę Kauno technologijos universitete inžinierinės pakraipos mokslus.

Vaikinai, paleidę masinę gamybą, elektriniu varikliu prekiaus Šiaurės Amerikoje, Vakarų Europoje, kitose šalyse, kur paplitę dviračių kelionės.

Šiuo metu idėjos paleidimui „Kickstarter“ pagalba jau surinkta apie 15 tūkst. svarų, dar trūksta apie 50 tūkst., kad galima būtų pilnai paleisti gamybos liniją. Kūrėjai tokį finansavimo modelį pasirinko, nes nenorėjo grobuonims „verslo angelams“ atiduoti 50% akcijų.

Elektrinis dviračio variklis vartotojams kainuos apie 2500 Lt, vėliau, didėjant gamybos apimtims, kaina gali mažėti. Pirmieji modeliai turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje.

Elektrinės dviračių pavaros kūrėjas G. Nemanis pažadėjo, kad pagaminus pirmuosius modelius, juos bus galima išbandyti ir Kaune. Plačiau apie projektą galite sužinoti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA