Paryžiuje Lietuvių tapytojo ir skulptoriaus paroda sulaukė publikos komplimentų | Kas vyksta Kaune

Paryžiuje Lietuvių tapytojo ir skulptoriaus paroda sulaukė publikos komplimentų

Parodos organizatorių nuotr.

Antradienį, birželio 11 dieną, Paryžiuje įvyko kauniečio tapytojo Viginto Stankaus ir skulptoriaus Stasio Žirgulio darbų parodos atidarymas. Į Paryžiaus centre įsikūrusią galeriją „La Capitale Galerie“ susirinko būrys svečių: Lietuvos kultūros atašė Prancūzijoje Rasa Balčikonytė, lietuvių bendruomenės nariai, paryžiečiai verslininkai ir menininkai. Atidarymo metu V. Stankų ir S. Žirgulį publikai pristatęs galerijos savininkas Faik Bazencir sakė, jog didžiuojasi Paryžiui galėdamas parodyti talentingus menininkus iš Lietuvos išsiskiriančius savo aukšto lygio brandžiais darbais ir įdomia atlikimo technika.

Drauge kūrinius išeksponavę menininkai džiaugėsi gautais komplimentais.

Vigintas Stankus dalinosi įspūdžiais: „Ne kasdien pasitaiko tokia galimybė savo kūrybą parodyti paryžiečiams. Gavome daug pagyrų, ne vienas mūsų darbus apibūdino kaip „atradimą“. Buvo svarbu išgirsti tokį teigiamą įvertinimą kultūros ir meno renginiais persotintame mieste“.

Jau daugiau nei 70 autorinių ir grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje surengusio abstrakcijų meistro Viginto Stankaus kūriniai alsuoja ekspresija, dinamika, ritmu, spalvų vibracija, medžiagiškumu. V. Stankus siekia eksperimentuoti, naudoja netradicines medžiagas, jo darbai žavi faktūros turtingumu. Kaip Vigintas sako, jo darbų neapibrėžtumas suteikia daugiau erdvės žiūrovo interpretacijai, leidžiant meditatyviai stebėti kūrinį. Pasak jo, harmonija paveiksluose gimsta natūraliai, ji nesukuriama pasitelkiant logiką, ji tiesiog atsitinka, ir, kai tai atsitinka, paveikslas pradeda gyventi savo gyvenimą.

V. Stankaus kolega, skulptorius Stasys Žirgulis yra žinomas Lietuvos menininkas, kuriantis dviejų amžių ir dviejų skirtingų istorinių epochų sandūroje. Skulptorius parodose dalyvauja nuo 1975 m., o jo darbų yra įsigiję Kiolno moderniojo meno muziejus, Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus, Rygos Nacionalinis dailės muziejus, Lietuvos dailės fondas, privačios galerijos ir asmenys Lietuvoje ir užsienyje. Kauniečio menininko darbai yra labai įvairūs – pradedant monumentaliąja skulptūra ir baigiant mažąja plastika. Jo darbai pasižymi subtiliu saiko jausmu, mokėjimu lakoniškai ir tiksliai įkūnyti pasirinktą temą arba siužetą. S. Žirgulis meistriškai naudoja skirtingas medžiagas, atsižvelgdamas į jų prigimtį, simbolinę reikšmę bei psichologinį poveikį.

Tautiečiai viešintys Paryžiuje, tapybos ir skulptūrų parodą aplankyti kviečiami iki liepos 6 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA